Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Eines de País demana que la direcció de la Cambra “representi la totalitat” del ple i “respecti totes les sensibilitats”

La candidatura independentista, davant la manca de majoria absoluta a la Cambra, considera que la conformació dels òrgans directius "requerirà, amb tota certesa, de diàleg, negociació i pacte"

|

- Publicitat -

La candidatura independentista Eines de País – Un Pas Més buscava revalidar la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona en les darreres eleccions, fet que no va aconseguir arran dels ajustats resultats amb l’altra candidatura, Va d’Empresa. Ara que ja han passat les eleccions, la candidatura independentista ha fixat la mirada en el plenari del pròxim dilluns 9 d’octubre, on s’escollirà el nou comitè executiu de la institució. Davant aquest escenari, la candidatura de la fins ara presidenta, Mònica Roca, ha reclamat que la propera direcció “sigui un reflex de la cambra oberta i inclusiva que el teixit empresarial demana“, així com que “representi la totalitat” del ple i “respecti totes les sensibilitats”.

“No s’entendria que la Cambra experimentés un gir de 180 graus i s’abandonés una feina feta que ha donat bons resultats“, defensa Eines de País en un comunicat. La candidatura remarca que “cap de les dues candidatures” que es van presentar a les eleccions va obtenir la majoria absoluta, de manera que considera que la conformació dels òrgans directius “requerirà, amb tota certesa, de diàleg, negociació i pacte”.

Publicitat

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, que van tancar-se el passat 20 de setembre, van culminar amb una victòria de la candidatura Va d’Empresa, liderada per Josep Santacreu, amb 31 vocals, incloent-hi els 5 independents. La candidatura independentista, d’altra banda, va obtenir 21 de les 52 vocalies en joc, per darrere de la llista de Josep Santacreu.

Així i tot, la llista independentista sí que va guanyar en nombre de vots, ja que va rebre el 46,52% dels sufragis, mentre que la llista de Josep Santacreu va assolir-ne el 44,84%. La nit del passat 20 de setembre Mònica Roca va deixar la porta oberta a una possible entesa amb els cinc independents i els sis membres representants de les patronals (tres de Pimec i tres de Foment), però aquesta una opció que sembla força improbable. Amb tot, Santacreu es perfila com el nou president de l’ens cameral a partir de les pròximes setmanes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut