Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

EH Bildu fa públics detalls de la desproporcionada actuació de la Guàrdia Civil per detenir els joves d’Altsasu

88 guàrdies civils dels Grups d’Acció Ràpida i la Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància en 27 vehicles policials. Tot aquest desplegament va dur a terme el Ministeri d’Interior espanyol […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 25/09/2018
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil/ EP

88 guàrdies civils dels Grups d’Acció Ràpida i la Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància en 27 vehicles policials. Tot aquest desplegament va dur a terme el Ministeri d’Interior espanyol per detenir a Jon Ander Cob, Aratz Urrizola, Iñaki Abad i Julen Goikoetxea el passat cinc de juny. Es tracta d’alguns dels joves que -després d’un judici sense totes les garanties- han estat condemnats per l’Audiència Nacional a importants penes de presó per una baralla de bar amb dos agents de la Guàrdia Civil fora de servei a la localitat navarresa d’Altsasu.

Els detalls sobre el desproporcionat desplegament policial els ha pogut conèixer el senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, de boca del Gobierno; després de preguntar pel dispositiu desplegat per arrestar els quatre joves, el cronograma dels fets, quantes persones van ser multades aquell dia per la Guàrdia Civil i quantes denúncies va interposar l’institut militar. En la seva resposta, el Govern espanyol detalla el nombre d’efectius i vehicles emprats però nega que aquell dia la Guàrdia Civil multés a ningú i formulés cap denúncia.