Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Eduard Pujol recupera la militància de JxCat però veu el gest “insuficient”

L’exdiputat va ser acusat d’assetjament sexual el 2020 però els últims mesos ningú ha presentat cap denúncia contra ell

Agències 29/06/2021
Eduard Pujol, al Parlament. Va deixar l'escó després de les acusacions.

Eduard Pujol ha afirmat que la restitució de militància decidida per Junts per Catalunya (JxCat) és un gest “important, a la vegada que insuficient”. Pujol va ser suspès de militància l’octubre del 2020, després que dues dones l’acusessin d’assetjament sexual davant del partit, però ara, un cop constatat que en aquests vuit mesos no s’ha presentat cap denúncia contra ell, s’ha decidit fer marxa enrere. “Sempre he manifestat que soc innocent del que se’m pretenia acusar i que ho demostraria”, ha afirmat Pujol tot recordant que ell sí que ha presentat dues querelles per calúmnies i per amenaces que continuen endavant. Per això considera que la restitució de la militància és “un primer pas” cap a la seva “rehabilitació pública”.

“Sabia que aquest moment arribaria perquè les mentides, al final, cauen pel seu propi pes. Amb aquesta decisió s’inicia el camí de la reparació del dany que se’m va infligir”, ha assegurat l’exdiputat en un comunicat.

També es mostra content per la família i l’entorn (“que sempre m’ha cregut i defensat”, diu) però alhora subratlla la voluntat de no defallir. “Mantinc la voluntat d’arribar fins al final, per mi i perquè aquest tipus de situacions –la difamació i el linxament públic gratuït– no es tornin a produir”.

Finalment afirma tenir “claríssim” que les persones que el van “difamar” van triar aquest camí “expressament”, i alhora les acusa d’haver-se aprofitat de la gent “que les va voler escoltar en un moment en què la defensa dels drets de les dones és més necessària que mai”.

“Espero que el meu testimoni serveixi per fer les coses bé i que la lluita contra qualsevol classe d’assetjament, d’agressió o de violència –especialment a la dona– es faci evitant judicis mediàtics precipitats que, sense cap base, lesionen persones i trajectòries vitals”, conclou.