Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Eduard Pujol porta al jutjat les acusacions d’assetjament sexual

Defensa que és innocent i no vol que “les acusacions i les falsedats” de les quals ha “estat víctima quedin sense resposta”

Avatar
Agències 21/01/2021
Eduard Pujol, al Parlament. Va deixar l'escó després de les acusacions.

L’exportaveu de Junts al Parlament, Eduard Pujol, ha anunciat aquest dijous que ha emprès accions penals contra les acusacions d’un cas d’abús sexual: “Perquè les acusacions i les falsedats de les quals he estat víctima no quedin sense resposta”. En un comunicat al qual ha tingut accés Europa Press, el polític ha explicat que dilluns JxCat el va suspendre de militància i ha insistit en la seva innocència: “Des d’un primer moment vaig manifestar que era innocent del que se’m pretenia acusar i que ho demostraria”.

Eduard Pujol va deixar el seu escó de diputat al Parlament “per motius personals” poc abans que es coneguessin les acusacions de presumpte abús sexual, i després va anunciar que estudiaria emprendre accions legals. Ha destacat que ningú no l’ha denunciat i no li consta cap procediment judicial obert, i ha explicat que ara acudeix als tribunals “per la duresa del linxament” que assegura que va patir i perquè s’ha sentit impotent i indefens amb aquestes difamacions, en les seves paraules.

“Ho he fet perquè se’m fa insuportable que gent de bona fe pugui pensar, tot i que sigui un instant, que hagi estat capaç de tenir aquest tipus de conductes. I em defenso per rehabilitar el meu nom i el meu honor”, ha argumentat Pujol, que ha concretat que han admès la seva querella i demandes. Ha subratllat que ho fa perquè condemna qualsevol tipus d’abús contra les dones, que sempre ha “rebutjat i combatut”, i ha defensat que la difamacions i les acusacions falses perjudiquen les dones, especialment totes les que pateixen, o han patit, alguna mena d’assetjament.