Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Duran, sobre Puigdemont: “És més de la CUP que de Convergència, i el temps m’ha donat la raó”

L'exlíder d'Unió acusa el president legítim de ser un "il·luminat" i Mas d'autodestruir CiU

|

- Publicitat -

L’exdirigent d’Unió Josep Antoni Duran ha acusat el president legítim Carles Puigdemont de ser “un il·luminat sense consciència dels riscos” i el seu antecessor en el càrrec, Artur Mas, de no tenir fusta política i d’autodestruir CiU. Duran considera Puigdemont un “eixelebrat”: “És més de la CUP que de Convergència, i el temps m’ha donat la raó”, sentencia.

Sobre Mas, assegura que mai hagués imaginat que “aquella persona una mica distant, amb poca fusta política, sense que mai s’hagués caracteritzat per cap exabrupte nacionalista, arribaria a ser el líder de l’independentisme que portaria el país contra les cordes”.

Publicitat

En la seva opinió, Mas situa la causa independentista com l’única prioritat a Catalunya i creu que l’error més greu i irresponsable de l’expresident va ser deixar-se pressionar per la CUP: “Un home del sistema va deixar el seu futur i el de la seva nova bandera en mans de la CUP, dels antisistema. La CUP són per a mi la versió més propera al que la CNIT-FAI va significar en els anys 30”.

No és ni podrà ser independentista

Després de reconèixer que no és ni podrà ser mai independentista, ni sentimental ni racionalment, recalca que el moviment va perdre tota possibilitat de reconeixement i respecte per part de la comunitat internacional després de la declaració unilateral d’independència, i acusa el republicanisme d’atacar el discurs que va pronunciar el rei Felip VI: “Catalunya es disposava a anunciar la secessió d’Espanya i difícilment s’entendria que qui representa tots els espanyols hagués optat pel silenci”.

En ple judici als líders independentistes en el Tribunal Suprem, els quals no considera presos polítics, Duran sosté que l’indult pot ser una solució si els condemnen, i adverteix que no es resoldrà el conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya si no se cerca una solució per als encausats. També creu que és una falta de respecte comparar l’exili polític viscut durant el franquisme amb la situació de Puigdemont, “i fins i tot és una ofensa als dirigents que han tingut la dignitat i el coratge de quedar-se a Catalunya i de donar la cara davant la justícia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut