Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Dolors Feliu (ANC), optimista amb l’horitzó de la independència: “Com a molt tard el 2025”

|

- Publicitat -

La nova presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha situat el nou horitzó per a la independència “com a molt tard” el febrer de 2025, quan s’haurien de celebrar les pròximes eleccions a Catalunya. Així s’ha expressat en una entrevista a SER Catalunya. Feliu creu que seria “una molt bona opció” poder celebrar un referèndum abans, però que l’Estat espanyol “ha tancat” aquesta possibilitat. “S’ha de donar el diàleg per tancat i donar pas a una nova etapa”, ha assenyalat la nova líder de l’entitat. Feliu també ha admès “decepció” amb ERC, JxCat i CUP perquè “el 52% de vots independentistes que es van donar no es reflecteixen”.

Sobre el català i com afrontar la sentència del 25% en castellà, Feliu creu que l’acord inicial al qual havien arribat PSC-Units, ERC, JxCat i CUP-NCG era “lamentable” i suposava “un pas enrere”. Ara, amb la reformulació de l’entesa que els grups estan ultimant, Feliu considera que “s’ha escoltat una mica la veu de la gent”.

Publicitat

El full de ruta de l’ANC aposta per “impulsar una llista cívica”. “La idea queda oberta a que hi hagi un projecte transversal on sumar les forces que estiguin per fer la independència”, ha explicat Feliu, que considera que republicans, Junts i anticapitalistes no tenen ara projecte independentista.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut