Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Dolores Delgado, de ministra de Justícia a Fiscal General de l’Estat

|

- Publicitat -

L’exministra de Justícia, Dolores Delgado, ha estat proposada pel nou govern de l’Estat espanyol com a nova fiscal general. Delgado substituirà, doncs, a María Jose Segarra, qui ha estat mig any al càrrec. És experta en la lluita contra el terrorisme jihadista i ha viatjat a Catalunya recentment per donar suport als fiscals.

El cas “Villarejo” va tacar l’expedient de l’exministra per haver dinat, el 2009, amb l’excomissari de qui es van publicar àudios quan feia pocs mesos que era al càrrec, el contingut del qual no van arribar a tenir recorregut judicial. També va ser acusada per no defensar correctament el jutge Pablo Llarena davant la denúncia que van presentar els independentistes exiliats contra ell a Bèlgica. A més, mentre va ser ministra no va poder culminar la reforma integral de la Llei de Memòria Històrica, la recuperació de la justícia universal i el canvi de tipificació dels delictes sexuals al Codi Penal.

Publicitat

A més, La República va recollir unes declaracions de l’exministra, on assegurava que “va veure un grup d’homes del Suprem i la Fiscalia amb menors d’edat”.

Delgado serà nomenada pel rei a proposta del Gobierno i s’aprovarà al Consell de Ministres extraordinari que es celebrarà el dimarts 14 de gener.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut