Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els jutges “que van gaudir de menors” segons la ministra de Justícia participaven en un curs sobre “la protecció del menor”

Si Dolores Delgado diu la veritat, aquest cas és molt greu Les declaracions de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, han portat i portaran molta cua. Tal com va publicar […]

Redacció
Redacció 28/09/2018

Si Dolores Delgado diu la veritat, aquest cas és molt greu

Les declaracions de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, han portat i portaran molta cua. Tal com va publicar La República: “Delgado assegura que de cop i volta van veure un grup d’homes del Suprem i la Fiscalia General amb menors d’edat”. Segons la ministra, es van aixecar de pressa i “es van posar molts nerviosos” perquè els havien enxampat”.

El curs becat i patrocinat a Cartagena d’Índies a l’any 2009 portava per títol: ‘La protecció del menor’

La notícia però és el programa de classes al qual assistien els jutges enxampats amb menors. El curs a Cartagena d’Índies portava per títol “La protecció del menor” i es justifica de la següent manera: “El menor no es una víctima cualquiera, és una víctima especialmente vulnerable que no solo se enfrenta a las consecuencias que para él y su entorno genera el delito (victimización primaria) sino también en el hecho de que ha de participar en todas las fases del procedimiento de investigación-enjuiciamiento con los elementos negativos que puede comportar (victimizaciónsecundaria)”.

En el programa podem trobar les següent classes: “El menor como víctima del delito II. Pornografía infantil e Internet. Prostitución de menores”, “El interés del menor y su capacidad de decidir” o “Derechos de los menores. El derecho al honor, a la intimidad y a la propia imagen del menor”.

El curs estava dirigit per l’actual jutge degana de Barcelona, Mercedes Caso Señal

La mateixa jutgessa que va dir que marxaria de Catalunya si es convertia en República, que lamentava i no entenia com la seva mare s’havia fet independentista. Si el que diu la ministra és cert, el nom del curs ja forma part del mateix esperpent en què s’ha convertit la injustícia a Espanya.

Aula Judicial és un espai que des del 2002 celebra diferents cursos per membres de la judicatura d’Espanya i de països iberoamericans

Compta amb molts diners, els participants que són acceptats tenen unes molt bones beques, més que cursos són com unes vacances pagades. Els cursos principalment es celebren a l’estat espanyol, però tres d’ells a llocs emblemàtics i molt ben considerats del turisme a Sud-americà, Santa Cruz de la Sierra (Bolívia)  La Antigua (Guatemala)  i Cartagena d’Índies (Colombia)

[PDF] Aula Iberoamericana 2009