Dijous, 18 d'agost de 2022 - Edició 1483
La República

Diverses associacions d’advocats demanen al Govern el tercer grau per als presos polítics

El comunicat exclama “Tercer grau ja! Us volem a casa!”

Agències 24/12/2019
Presos i preses polítics asseguts al Suprem

La Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya ha demanat que la Generalitat apliqui el tercer grau penitenciari als presos polítics, i ha recordat que “la política penitenciària a Catalunya està gestionada per la Generalitat”.

Ho ha reclamat aquest dimarts en un comunicat conjunt firmat per l’Associació Drets, el Comitè René Cassin, Juristes pels Drets Humans del Maresme, l’Associació Atenes – Juristes pels Drets Civils i l’Associació d’Advocats d’Osona per la Defensa dels Drets Humans.

“Tercer grau ja! Us volem a casa!”, ha expressat el comunicat, que ha insistit que Catalunya té “competència” en matèria penitenciària per la execució de la legislació estatal.

Ha afirmat que l’article 72.3 de la Llei Orgànica General Penitenciària “permet l’accés directe al tercer grau” i que també preveu la possibilitat d’accedir-hi sense necessitat de cumplir una quarta part de la condemna.

La coordinadora ha destacat que la restricció per accedir al tercer grau “no s’aplica en aquest cas, ja que el Tribunal Suprem no ho ha establert en la seva sentència”