Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Diverses associacions d’advocats demanen al Govern el tercer grau per als presos polítics

|

- Publicitat -

La Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya ha demanat que la Generalitat apliqui el tercer grau penitenciari als presos polítics, i ha recordat que “la política penitenciària a Catalunya està gestionada per la Generalitat”.

Publicitat

Ho ha reclamat aquest dimarts en un comunicat conjunt firmat per l’Associació Drets, el Comitè René Cassin, Juristes pels Drets Humans del Maresme, l’Associació Atenes – Juristes pels Drets Civils i l’Associació d’Advocats d’Osona per la Defensa dels Drets Humans.

“Tercer grau ja! Us volem a casa!”, ha expressat el comunicat, que ha insistit que Catalunya té “competència” en matèria penitenciària per la execució de la legislació estatal.

Ha afirmat que l’article 72.3 de la Llei Orgànica General Penitenciària “permet l’accés directe al tercer grau” i que també preveu la possibilitat d’accedir-hi sense necessitat de cumplir una quarta part de la condemna.

La coordinadora ha destacat que la restricció per accedir al tercer grau “no s’aplica en aquest cas, ja que el Tribunal Suprem no ho ha establert en la seva sentència”

 

Et pot interessar  Clatellot del Suprem a Manos Limpias: avala que Puigdemont es referís als jutges espanyols com a "corbs togats"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut