Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Disparen almenys 5 coets contra l’aeroport de Kabul

S’haurien disparat almenys 5 coets que el sistema de defensa de l’aeroport hauria repel·lit. Aquest atac accentua la pressió dels EUA que lideren les evacuacions, dels talibans que volen que els nord-americans compleixin amb l’acord i abandonin el país com a màxim demà, i d’Estat Islàmic que va atemptar el dijous contra l’aeroport “per generar el caos” a la infraestructura aeroportuària

Agències 30/08/2021

Diversos coets han estat disparats a primera hora d’aquest dilluns contra l’Aeroport Internacional Hamid Karzai de la capital de l’Afganistan, Kabul.

Els projectils han estat llançats des d’un cotxe al barri de Khair Khana, al nord de Kabul, cap a l’aeroport, segons recull Tolo News.

Fins ara, no hi ha informacions de ferits o víctimes mortals i un funcionari nord-americà ha informat a la CNN que almenys cinc coets han estat repel·lits pel sistema de defensa de l’aeroport.

Aquest atac es produeix després que un coet hagi impactat aquest diumenge contra un edifici de la capital afganesa i que els Estats Units hagin confirmat un atac amb un dron sobre un vehicle a Kabul per neutralitzar una amenaça “imminent” sobre l’aeroport.

Els Estats Units, que continuaran amb les operacions d’evacuació des de Kabul fins al dimarts, ja han llançat atacs contra integrants d’ISKP, la filial del grup gihadista a l’Afganistan que va reivindicar l’atemptat a l’aeroport del dijous, que va deixar 170 morts.