Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Discreta trobada entre Aragonès i Bolaños a Barcelona

Fonts de la Presidència subratllen que no es pot parlar de normalització de res

Maria Garcia 24/02/2023
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, escolta una xerrada de l'Aerospace Valley de Tolosa Data de publicació: divendres 10 de febrer del 2023, 12:52 Localització: Tolosa Autor: Aleix Freixas / Marina López

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, s’han reunit a Barcelona en una discreta trobada que va tenir lloc el passat dijous, 23 de febrer, tal com ha avançat ‘La Vanguardia’. Durant la reunió, que va durar prop d’una hora i mitja, tots dos polítics van valorar la relació dels dos governs i repassar qüestions de gestió que afecten Catalunya.

Malgrat valorar positivament el diàleg, fonts de la Presidència subratllen que no es pot parlar de normalització de res, desmentint així les declaracions que la ministra i portaveu del PSOE, Isabel Rodríguez, va fer ahir mateix sobre la taula de diàleg. Des de la Moncloa, en canvi, parlen d’una trobada discreta dins la “normalitat institucional”.

Amb tot, però, sembla que la taula de diàleg finalment no se celebrarà aquest any, tal com va expressar la mateixa portaveu del Govern, Patrícia Plaja. L’executiu espanyol ja va tancar la porta a tornar-se a trobar abans que acabés el 2022, just després d’aprovar la reforma del Codi Penal, en considerar que el procés independentista havia acabat. El Govern, tot i que va mantenir la insistència a celebrar les trobades, va acabar acceptant que no hi hauria una altra trobada el 2022 i, ara, sembla que tampoc n’hi haurà el 2023.