Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els diputats de Junts fan costat a l’executiva del partit després de la dimissió de Dalmases

|

- Publicitat -

Els diputats de Junts al Parlament s’han reunit de forma extraordinària el migdia d’aquest dimecres, 26 d’octubre, per valorar i abordar la polèmica del diputat, i fins ara vicepresident de la formació, Francesc Dalmases. Tot i que no és molt el que ha transcendit d’aquesta reunió extraordinària, la qual s’ha realitzat telemàticament i ha durat prop de dues hores, el grup de Junts al Parlament ha comunicat que, per ara, tanca files amb l’executiva del partit, fent-los costat i compartint tant les decisions de la cúpula com les de Dalmases.

La dimissió del diputat Francesc de Dalmases com a vicepresident del partit i membre de la comissió de la CCMA, va arribar el passat dimarts, 25 d’octubre, després que es fessin públiques les conclusions d’un informe intern sobre el comportament del diputat. L’autora de l’informe, Magda Oranich, determina que Dalmases va “intimidar” una periodista de TV3 en esbroncar-la al plató, i assenyala que altres diputades també s’han queixat del comportament del diputat.

Publicitat

No obstant les queixes de les altres diputades i l’advertiment d’Oranich que el comportament de Dalmases és “habitual”, el partit no les abordarà per ara. “Aquesta qüestió ja es va tractar a l’executiva i el grup valida les decisions preses per la direcció”, diuen des del grup, segons recull l’ACN.

De moment, el grup parlamentari de Junts es manté al costat de l’executiva del partit i no entra a valorar la polèmica. La cúpula de JxCat, fins ara, tampoc s’ha manifestat sobre l’assumpte; Cuevillas ha estat l’únic que ha expressat tenir “dubtes” sobre l’expedient disciplinari del diputat, però malgrat aquests, creu que el pròxim dijous podrà programar la Comissió de l’Estatut reclamada per ERC, la CUP i els comuns.

Et pot interessar  Nogueras critica que el PSOE només "prometi diners a Catalunya" quan hi ha eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut