Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Diferències a ERC per la B-40: ERC Sabadell s’oposa al projecte mentre Jordà defensa que no contradiu les polítiques d’Acció Climàtica

|

- Publicitat -

El suport d’ERC a la moció dels socialistes sobre la B-40, o Quart Cinturó, malgrat haver estat una “decisió col·lectiva”, tal com ha defensat la portaveu dels republicans Marta Vilalta, ha generat diferències dins la mateixa formació. D’una banda, el grup d’ERC de Sabadell, a través d’un comunicat, ha reiterat la seva oposició al Quart Cinturó, tot i matisar que entenen la decisió de Pere Aragonès, que per sobre de tot busca aprovar els pressupostos. D’altra banda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha defensat que el gest d’ERC amb la B-40 “no contradiu en absolut les polítiques” del seu departament.

El comunicat dels republicans sabadellencs “manté i reitera” l’oposició al Quart Cinturó, tot insistint que “aquest no és el nostre model de país i de ciutat”. No obstant això, matisen que poden “entendre” la decisió del president del Govern, Pere Aragonès. “Som conscients de la situació complexa que viu el país i entenem que, per responsabilitat, calgui intentar desbloquejar el pressupost”, afegeixen els republicans de Sabadell.

Publicitat

Per altra banda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, defensa que la “cessió” d’ERC amb la B-40 “no contradiu en absolut les polítiques” del seu departament. La consellera, en declaracions a l’ACN, ha subratllat que la transició ecològica i l’adaptació al canvi climàtic són “una prioritat”, remarcant el seu “compromís ferm i absolut” en aquests aspectes. A parer de Jordà, l’acceptació per part del seu partit de la B-40 es fa per assolir “un bé suprem”, els pressupostos, que són “extremadament necessaris” per al país. La consellera lamenta, però, que al Parlament es parli “d’autopistes, l’aeroport o un casino” en comptes d’aprofundir en com avançar en la transició ecològica. “És incongruent”, ha dit. Segons Jordà, la setmana vinent Catalunya ha de comptar amb un acord per als pressupostos “sí o sí”.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut