Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC i comuns, farts d’esperar i fer gestos, urgeixen el PSC a no plantejar “més excuses” i tancar un pacte pels pressupostos

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i la presidenta d’ECP al Parlament, Jéssica Albiach, urgeixen el PSC a no plantejar “més excuses” i tancar un acord de pressupostos, ara que els republicans han donat suport a la moció del PSC sobre la B-40, i els comuns asseguren que el vot favorable “no canvia res”. En una entrevista amb l’emissora SER Catalunya, Vilalta ha afirmat que el pacte podria arribar la setmana que ve, defensant que s’ha encarrilat molt després que el seu partit hagi fet aquest gest amb els socialistes. “Segur que queden serrells però no són un impediment. Demanem un acord el més ràpid possible”, ha afegit. D’altra banda, la líder dels comuns ha criticat i lamentat que el PSC hagi estat bloquejant els pressupostos amb “esculls” que, a parer seu, eren més aviat “excuses”.

Vilalta també ha defensat el canvi de posició del seu partit sobre la B-40, assegurant que ha estat una “decisió col·lectiva” presa després de parlar amb els membres del partit al Vallès, amb el conseller de Territori, Juli Fernàndez, que històricament s’hi ha manifest en contra i també amb el grup parlamentari. “No és el nostre model, però creiem que el bé és superior: que Catalunya disposi de pressupostos“, ha insistit, segons recull l’ACN.

Publicitat

“No deixem passa un dia més. Si pot ser la setmana que ve, som-hi. És responsabilitat de tots. Ens hem mogut i hem superat aquest escull. Que no vinguin amb més excuses ni apareguin més murs. Ho tenim molt encarrilat i creiem que sí, que la setmana que ve hem de tenir pressupostos”, ha expressat Vilalta, subratllant que el més important és aconseguir aprovar el projecte pressupostari. Tal com sosté, amb aquesta diferència superada, “no caldria esperar més” i ara “és el moment de fer l’acord definitiu”. Així doncs, ha instat els socialistes a fer un pacte “el més ràpid possible” tot i que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ja va situar la represa de les negociacions a dilluns.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

La líder dels comuns, per la seva banda, no ha pogut estar-se de qualificar d'”al·lucinant” que ERC hagi canviat d’opinió sense tenir garantit un acord pels pressupostos amb el PSC, ja que es tracta d’un moviment que a parer seu “ha tensat” molts votants i militants d’ERC. Albiach ha matisat que el seu partit no té un acord d’investidura ni de legislatura amb ERC, sinó un acord pressupostari. I, per aquest motiu, ha defensat el que ja van expressar el passat dijous, 26 de gener: que el canvi de posició dels republicans sobre la B-40 no modifica l’acord de pressupostos amb el Govern. Albiach assegura que té la paraula del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no hi haurà als pressupostos ni un sol euro per a la B-40, ni per a l’ampliació de l’aeroport del Prat ni per al Hard Rock.

Albiach s’ha mostrat “orgullosa” del canvi de cultura política que, segons diu, ha fet la seva formació, tot defensant que pel fet d’estar a l’oposició no ha de tombar per sistema els pressupostos del Govern, com sí que ha fet el PSC. “Els pressupostos són la llei més important del país. I quan tens metges i mestres fent vaga, no hi ha interessos partidistes que valguin”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut