Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Díaz diu que els canvis que s’introduiran a la llei d’amnistia estaran dins de la legalitat

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha afirmat en una entrevista a RNE que els canvis que s’introduiran a la llei d’amnistia –segons ha avançat el president espanyol, Pedro Sánchez, en conversa amb periodistes- “estan dins del compliment de la directiva que regula aquesta matèria i dins de la legalitat al nostre país”. Per tant, segons Díaz, és una llei “d’afectació general” que respecta “els delictes de terrorisme i l’afectació de la igualtat”. D’aquesta manera, ha dit, la norma que s’aprovarà és plenament “constitucional” i suposa “un nou pas per aconseguir que Catalunya i l’Estat seguim avançant”. Segons la vicepresidenta, “hi haurà llei d’amnistia i també pressupostos generals de l’Estat”.

Segons Díaz, aquesta llei “no és ni per a Marta Rovira ni Carles Puigdemont”, sinó per a la ciutadania de Catalunya que “es va veure immersa en un procés al qual mai hauríem d’haver arribat”, perquè “els conflictes polítics es dirimeixen amb diàleg”.

Publicitat

Per tant, segons Díaz, “la norma és per a la ciutadania catalana i no per a persones concretes”, i permetrà fer un procés de “reconciliació”.

“Crec que és profundament injust que hi hagi moltes persones, com professors i professores, que estan processats senzillament perquè han obert uns centres escolars perquè la gent pugui votar”, ha dit, i per tant l’amnistia és “molt positiva”.

En aquest marc, ha insistit que el que va passar a Catalunya “no és terrorisme”. “Per desgràcia a Espanya sabem el que és el terrorisme, i per sort la democràcia el va derrotar”.

Pel que fa a les manifestacions del passat cap de setmana de l’expresident Puigdemont, Díaz ha recordat que “quan hi ha un acord no hi ha unilateralitat”. “Això no vol dir que un ha de deixar de pensar el que pensa”, ha dit, “però els acords uneixen les parts”.

Et pot interessar  El PP allarga artificialment l'amnistia: es nega a sotmetre-la al ple del Senat del 7 i 8 de maig i podria esperar al 14
Publicitat

Opinió

Minut a Minut