Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Díaz defensa a capa i espasa la Reforma Laboral: “Qui digui que és lleugera té un profund desconeixement del que s’ha fet”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del Gobierno, Yolanda Díaz, ha lamentat les crítiques a la reforma laboral, que s’ha de convalidar al Congreso dels Diputats el 3 de febrer. “Sembla que estiguem en campanya electoral”, ha dit, en una assemblea a la seu de CCOO de Catalunya.

En el primer dia de la visita al territori català, la ministra de Treball i Economia Social ha apel·lat a la “sensibilitat social” d’ERC per dissipar els dubtes dels republicans i aconseguir el seu suport en la convalidació del decret llei. “Qui digui que la reforma laboral és lleugera té un profund desconeixement del que s’ha fet”, ha etzibat. A més, la ministra ha defensat la legitimitat dels agents socials per negociar una reforma d’aquesta envergadura.

Publicitat

Fent un paral·lelisme, Díaz s’ha preguntat “si el govern de la Generalitat pot arribar a un acord amb el diàleg social” i, en canvi, al Parlament votar que “no ho respecta”. Potser Díaz s’hauria de plantejar que si el Parlament no ho respecta, és perquè no té tan contingut social com creu.

D’altra banda, en una atenció als mitjans prèvia a la trobada amb els sindicalistes de CCOO de la vicepresidenta ha defensat que l’acord assolit amb els sindicats i la patronal “fa molt més que derogar” la reforma laboral del PP i representa un canvi de paradigma “estructural”, ja que “la precarietat laboral no s’havia abordat mai a Espanya”. “Deroguem, però fem molt més perquè ara ja ningú farà una vaga per demanar la ultraactivitat”, ha afegit.

Díaz, en resposta a les discrepàncies d’ERC ha donar suport a la convalidació del decret llei de la reforma laboral, ha dit que els partits que no l’avalin “hauran d’explicar” als treballadors que aspectes com la millora retributiva vinculada a la prevalença dels convenis sectorials “no s’aplicarà”. “Conec la sensibilitat social d’ERC i estic segura que la norma tirarà endavant”, ha afegit.

Et pot interessar  Junqueras, sobre el suport d'ERC al govern espanyol: "No estem aquí per garantir l'estabilitat de ningú"

A més, Díaz ha demanat a la patronal “coherència” en les converses sobre de l’augment del salari mínim interprofessional (SMI), a partir del 7 de febrer, quan s’ha convocat la primera mesa de diàleg social de l’any per aquesta matèria. “S’ha de ser just i en temps de crisi donar més a qui menys té”, ha dit Díaz en una visita a la seu de CCOO de Catalunya, aquest dimecres a la tarda.

La ministra de Treball ha recordat que els preus no estan pujant per culpa dels sous “diguin el que diguin” i ha mostrat la voluntat de l’executiu espanyol d’equilibrar aquesta balança. “Els que més pateixen i qui més assenyalats estan per la pèrdua de poder adquisitiu són els treballadors”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut