Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Díaz assegura que està negociant “al màxim nivell” amb Junts de la mà d’Asens i es mostra “optimista”

La líder de Sumar defensa que perquè les converses siguin "fructíferes" han de ser "discretes"

|

- Publicitat -

Yolanda Díaz es mostra “optimista” amb les negociacions per a la Mesa del Congrés, que es constitueix aquest dijous i on els vots de Junts seran decisius. Abans de reunir el seu grup parlamentari aquest dimecres, la vicepresidenta espanyola en funcions i líder de Sumar ha assenyalat que “el senyor Asens i jo mateixa estem negociant amb discreció i al màxim nivell” amb la formació de Carles Puigdemont. També ha defensat que perquè les converses siguin “fructíferes” han de ser “discretes”. Mentrestant, a JxCat s’imposa l’hermetisme, només trencat pel mateix Puigdemont, que ha volgut advertir el PSOE que “calen fets comprovables abans de comprometre cap vot” tant a la Mesa de la cambra baixa com a la investidura.

En una atenció als mitjans abans de mantenir una trobada dels 31 diputats de Sumar, Yolanda Díaz ha confirmat que està implicada en les negociacions “al màxim nivell” amb Junts i altres formacions. Ho fa de la mà del dirigent dels comuns Jaume Asens, des de l’endemà del 23-J. La líder de Sumar ha evitat confirmar que mantingui converses amb Puigdemont, però sí que ha volgut “agrair” a Asens per “treballar amb molta convicció perquè tot surti bé”.

Publicitat

Preguntada per la piulada de Puigdemont on reclama “fets comprovables abans de comprometre cap vot”, la vicepresidenta en funcions ho ha emmarcat en la “lògica de les últimes hores d’una negociació”. Díaz s’ha mostrat “optimista sobre el futur del nostre país”.

En termes semblants s’ha expressat, minuts abans, la cap de files dels comuns al Congrés, Aina Vidal, que ha vist un “bon senyal” en el silenci a l’espai de Junts per Catalunya.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

La proposta d’Armengol

Per altra banda, Díaz ha valorat molt positivament la proposta del PSOE perquè l’expresidenta balear Francina Armengol presideixi el Congrés. Ha “felicitat” i “desitjat sort” a la dirigent socialista. Ha remarcat que “el Congrés quedarà en molt bones mans i la seva presidència denota característiques molt importants a l’Espanya diversa del segle XXI”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut