Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Díaz assegura que “continuarà negociant” amb ERC un acord per a la Reforma Laboral

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del Gobierno, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que l’acord amb ERC per la reforma laboral “és possible” i que “no s’aixecarà de la taula de negociacions” fins poder dir als treballadors i al conjunt de la societat que el text pactat amb els agents socials està “fora de perill”.

La també ministra de Treball, després d’una visita a la planta de Seat a Martorell, ha dit que coneix les reclamacions, que no exigències”, dels republicans i que confia en aconseguir el seu suport perquè són conscients que la reforma és la més important dels últims 40 anys perquè “recupera drets dels treballadors”. “És molt difícil dir que no a un text que millora la vida de la gent”, ha afegit.

Publicitat

Yolanda Díaz, de gira per Catalunya de d’aquest dimecres, ha fet aquestes declaracions poques hores després que ERC, CUP, Bildu i BNG hagin presentat una declaració conjunta per reclamar una negociació “ambiciosa” de la Reforma Laboral que vagi més enllà del text pactat entre el Gobierno, la patronal i els sindicats i aprovat pel Consell de Ministres.

En resposta a aquestes formacions, que volen introduir millores al text per donar-li suport, Díaz ha recordat que ella “mai s’aixeca de la taula” i que “esgotarà” les negociacions per tancar un acord amb uns partits que saben que el text, des del precepte 1 a la última disposició addicional, “recupera drets per als treballadors d’aquest país”.

Igual que no ha desvetllat el contingut de la reunió mantinguda aquest dimecres amb el conseller d’Empresa, Roger Torrent, la vicepresidenta segona ha fet el mateix amb les converses que manté amb els republicans. Aquí, ha insistit que hi temps i marge per aconseguir un acord i que, en democràcia, la “discreció” és fonamental perquè les coses surtin “bé”.

Elogis a Seat

Yolanda Díaz ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiiths, i amb els vicepresidents de Compres, Recursos Humans i Organització de l’automobilística.

La ministra de Treball ha destacat que Seat representa un model d’empresa “extraordinari” que pot servir de model pel procés de transformació del model productiu que afronta l’economia espanyola i per crear llocs de feina qualificats. En aquest sentit, ha lamentat que la visita se li ha fet “curta” i s’ha compromès a tornar amb més temps per conèixer la realitat d’una empresa amb un model de relacions laborals únic.

Per últim, ha agraït a Seat que, en plena pandèmia, fabriqués respiradors que van salvar moltes vides. “Demostra que el nostre país fa les coses bé i que quan ho necessitem remem en la mateixa direcció”, ha apuntat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut