Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Díaz allunya encara més el referèndum: “Quan a la taula de diàleg s’arribi a un gran acord, haurà de ser votat pels catalans”

"Vaig ser a la taula de diàleg i sé que ha quedat curta, però m'encantaria dir que tenim un acord de majories", ha dit Yolanda Díaz

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol i cap de llista de Sumar a les eleccions del 23 de juliol, Yolanda Díaz, ha proposat que els ciutadans de Catalunya votin sobre un hipotètic “gran acord” al qual arribi la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat. “Quan a la taula de diàleg s’arribi a un gran acord, haurà de ser votat pels catalans”, ha dit entrevistada pel diari ‘El Mundo’. La candidata a les eleccions espanyoles ha advertit que “un govern del no” del PP amb Vox no millorarà “la relació Catalunya-Espanya” i ha advocat pel diàleg com a única “eina” per solucionar el conflicte polític.

“Jo vull una Espanya millor i la vull amb Catalunya dins”, ha subratllat, i per això ha demanat “acords per a deu anys” i no “deu minuts”. “Vaig ser a la taula de diàleg i sé que ha quedat curta, però m’encantaria dir que tenim un acord de majories”, ha afegit.

Publicitat

La també ministra de Treball i Economia Social ha defensat seguir apujant el salari mínim interprofessional (SMI) i que els joves en complir 18 anys rebin 20.000 euros “per seguir formant-se, per projectar-se millor al futur, per a iniciatives d’emprenedoria”. Segons ha dit, la mesura tindria un impacte de 8.000 milions a les arques públiques, “el 0,8% del PIB”, i permetria que joves amb pocs recursos i suport familiar puguin obrir negocis. “Emprendre no pot estar lligat a l’origen dels pares”, ha advertit.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut