Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Detingut a Barcelona un home afí a Daesh que tenia voluntat de cometre un atemptat terrorista

|

- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un home presumptament afí al grup terrorista DAESH que estaria buscant objectius per cometre un atemptat terrorista, segons ha informat el cos, que ha explicat que existien referències de la radicalització i afinitat del detingut amb DAESH des de com a mínim quatre anys, però sota una aparença de “discreció”. Durant l’estat d’alarma el procés de radicalització “s’ha vist culminat, activant-se de manera altament cridanera i preocupant”. El detingut, d’origen marroquí, feia manifestacions públiques de la seva adhesió als postulats terroristes i d’odi a occident a les xarxes socials. A més, se l’havia detectat saltant-se el confinament de manera habitual i amb la sospita que estigués buscant objectius.

La investigació ha estat dirigida pel jutjat central d’instrucció número 4 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, s’ha portat a terme de manera conjunta amb la Direcció General de Seguretat del Territori marroquí i ha comptat amb la participació destacada de l’FBI.

Publicitat

Segons la Guàrdia Civil, hi havia referències de la radicalització del detingut i afinitat al grup terrorista des de feia almenys quatre anys, però que fins feia poc aquest procés es mantenia sota una aparença de discreció, fet que no l’identificava com a un actor crític. Ha estat durant l’estat d’alarma quan, segons el cos, el detingut ha acabat el procés de radicalització, activant-se de manera “altament cridanera i preocupant”.

Les hipòtesis policials apunten que la radicalització podria respondre a les crides fetes des de la direcció del grup terroristes perquè els actors solitaris es mobilitzessin i fessin atacs als llocs de residència. La Guàrdia Civil ha indicat que, amb motiu de la pandèmia, s’han produït diversos atacs terroristes sota l’autoria d’actors individuals, amb armes blanques o fent atropellaments.

Et pot interessar  Barcelona es prepara per acollir durant una setmana el debat mundial sobre el futur i la preservació dels oceans

El detingut feia manifestacions públiques de la seva adhesió als postulats terroristes de DAESH i d’odi a occident a través dels seus perfils a les xarxes socials. A més, se l’havia detectat saltant-se les normes de confinament de manera habitual per la ciutat de Barcelona i els investigadors tenen la sospita que estava buscant objectius.

La investigació ha servit per determinar, entre d’altres coses, que el detingut es troba “totalment influït per la propaganda i postulats de DAESH”, grup a qui asseguren que ha jurat fidelitat. Per això, se’ls consideri “una amenaça real per a la seguretat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut