Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Després de cent anys, Itàlia és governada pel feixisme: Meloni jura el càrrec

|

- Publicitat -

Ja ho diuen que la vida dona voltes, però acaba al mateix punt, formant cicles. Fa cent anys Itàlia era governada per feixistes i ara ho torna a ser: La líder de Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, ha jurat el seu càrrec com a nova primera ministra del país davant del president Sergio Mattarella. “Juro ser fidel a la República, complir lleialment la Constitució i les lleis i exercir el meu mandat i les meves funcions en l’interès exclusiu de la nació”, ha pronunciat davant el cap de l’Estat, al Saló de les Festes del romà Palau del Quirinal.

Tot seguit ho han fet la resta dels seus 24 ministres, començant pels seus dos vicepresidents, Matteo Salvini i Antonio Tajani, respectius exponents de la ultradretana Lliga i de la conservadora Forza Italia, els altres dos partits de la coalició dretana que va guanyar les eleccions del 25 de setembre. Salvini també tindrà la cartera d’Infraestructures i Mobilitat Sostenible, i Tajani la d’Exteriors.

Publicitat

Així mateix, el Govern de la líder d’ultradreta es reparteix entre els tres partits de la coalició de la dreta guanyadora de les eleccions generals: FdI, la ultradretana Lliga de Matteo Salvini i la Força Itàlia de Silvio Berlusconi, a més de 9 tècnics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut