Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Demòcrates proposa teixir una aliança independentista de cara el 23-J per bloquejar la investidura fins a negociar l’autodeterminació

"Demòcrates no té cap voluntat de frenar la dreta espanyola; té la voluntat d'avançar de forma decisiva cap a la implementació de la república catalana", reblen en el comunicat

|

- Publicitat -

La formació Demòcrates de Catalunya, integrada amb Junts al Parlament, ha emès un comunicat en el qual es posiciona sobre la proposta que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va formular aquesta setmana. Aragonès vol impulsar un “front democràtic” de cara les eleccions generals anticipades al 23 de juliol i, així, fer front a un possible govern del PP i Vox, una proposta que Junts encara està valorant, però que formacions com la CUP o els comuns no veuen amb massa bons ulls per les “presses” amb les que s’ha fet. Demòcrates, per la seva banda, exposa en el comunicat que “no té cap voluntat de fer un front per frenar la dreta espanyola”, sinó més aviat de forçar les institucions espanyoles a reconèixer el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Demòcrates deixa ben clar en el comunicat que el seu interès és formar una aliança només entre partits independentistes. Aquesta aliança, com apunta la formació, ha de fer que els partits es comprometin a “bloquejar qualsevol majoria que permeti la investidura d’un president fins que Espanya no s’avingui a reconèixer el dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

Publicitat

“Demòcrates no té cap voluntat de fer un front per frenar la dreta espanyola; té la voluntat de fer un front independentista per avançar de forma decisiva cap a la implementació de la república catalana, que és el mandat que emana del referèndum del primer d’octubre, que segueix vigent, i que ens obliga a tots”, reblen en el comunicat.

Amb tot, la formació aposta perquè els partits independentistes concorrin conjuntament les eleccions generals en una llista única, ja que fer-ho “podria donar al conjunt d’independentisme fins a quatre diputats més, fent encara més decisius els escons a l’hora de provocar un bloqueig a la política espanyola”. Així i tot, des de Demòcrates són conscients que una llista única provoca recel entre els partits independentistes, especialment a ERC, que ja ha descartat aquesta opció, de manera que proposen com a alternativa que els partits sobiranistes portin el punt del bloqueig com a únic al seu programa, i s’explori la possibilitat de poder configurar llistes unitàries a les circumscripcions on tingui un efecte més important, tant al Congrés com al Senat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut