Diumenge, 31 de maig de 2020 - Edició 675
La República

Demòcrates fa una crida a estendre l’esperit de la diada de Sant Jordi durant tot l’any amb la campanya #SantJordi365

El partit defensa el “lligam indissoluble” de la cultura amb el país i la independència, i asseguren que quan se superi la crisi és un “imperatiu ètic” complir amb el mandat de l’1-O

Avatar
Agències 23/04/2020
Antoni Castellà, Núria de Gispert i Cristina Rúbies ensenyant el cartell del Congrés Nacional de Demòcrates, el 10 de febrer del 2020

Demòcrates fa una crida a estendre l’esperit de la diada de Sant Jordi durant tot l’any amb la campanya #SantJordi365. La intenció és reivindicar la cultura, la solidaritat i l’assoliment d’un estat independent durant la diada d’avui i la resta de l’any. El partit reivindica el “lligam indissoluble” de la cultura amb el país, la pàtria i la independència. Defensa que per fer front a la crisi sanitària i econòmica, cal que Catalunya tingui tots els instruments d’un estat. “És una necessitat. La independència ha passat de ser un mandat polític a un deure ètic vers el benestar de la ciutadania”, han afegit.

Segons ha informat el partit a través d’un comunicat, amb la campanya a les xarxes, se citen les iniciatives del país per ajudar el món de la cultura o iniciatives per recaptar fonts per la recerca contra la covid-19. Amb un GIF que juga amb les paraules ‘octubres’, urna’, ‘república’, ‘unilaterals, ‘insubmissió’, ‘llibertat’ i ‘estat’ s’acaba conformant la paraula ‘cultura’, que vol explicitar “el lligam de la cultura del país amb la independència”.

Per a Demòcrates, quan se superi la crisi és un “imperatiu ètic” donar compliment al mandat de l’1-O i tenir un estat independent “que prioritzi per sempre més el benestar de les persones per sobre de qualsevol altra prioritat”.

Relacionats