Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Demanen fins a 8 anys de presó per a 5 detinguts arran dels disturbis per l’empresonament de Hasel

|

- Publicitat -

La fiscalia sol·licita fins a 8 anys de presó per a les cinc persones detingudes a Girona arran dels disturbis per l’empresonament del raper Pablo Hasel. Els imputats són quatre nois i una noia, a qui el ministeri fiscal acusa de delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. L’acusació reclama la pena més alta per la noia, a qui a més a més atribueixen un delicte de resistència i lesions a l’autoritat, les quals van produir-se, presumptament, en el moment de la detenció. El judici s’havia de celebrar a l’Audiència de Girona, però s’ha suspès perquè dos dels acusats no han comparegut.

Els fets dels quals acusen els cinc joves es remunten al febrer de l’any 2021, en el marc de la protesta convocada a Girona contra l’empresonament de Hasel. Segons recull l’ACN, hi van participar unes 300 persones, que van llançar ampolles i pirotècnia contra la línia policial que protegia l’edifici de la Subdelegació del govern espanyol a Girona. Els cinc detinguts són acusats d’haver format el grup que va fer barricades, així com d’haver llançat pedres i altres objectes contra els Mossos d’Esquadra des de l’altra banda del pont de Pedra i la zona propera a la plaça del Vi.

Publicitat

Per a dos dels nois, l’acusació pública demana una pena de 3 anys i mig de presó. Per als altres dos, sol·licita una condemna de 7 anys. I per a la noia, una condemna de 8 anys de presó i una multa de 200 euros.

El judici s’havia de celebrar aquest dimecres, però finalment s’ha suspès perquè dos dels acusats, un jove lituà que no havia estat citat formalment, i un de procedència marroquina, que no s’ha presentat. Pel jove marroquí, la fiscalia ha demanat, a més a més, emetre una ordre de cerca i captura i l’ingrés a presó provisional quan se’l detingui.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut