Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

David Torrents, secretari d’organització de Junts amb poc més del 60% dels vots de la militància

|

- Publicitat -

Junts ha validat David Torrents com a nou secretari d’organització després d’una segona votació on ha obtingut el suport de poc més del 60% dels militants que han votat. A la primera, Torrents no va aconseguir els suports suficients d’acord amb el reglament intern de la formació.

Tanmateix, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va optar per tornar a sotmetre la seva candidatura a votació. Tot i que la consulta ha comptat amb una participació encara més baixa, Turull celebra el resultat perquè “demostra l’esperit unitari dels afiliats i afiliades de Junts”. Així mateix, ha reiterat que l’aposta per Torrents com a secretari d’organització obeïa a “l’equilibri de l’acord de la candidatura unitària”. Els afiliats també han donat el vistiplau a Ester Vallès i Lluís Guinó com a nous vocals de l’executiva.

Publicitat

Laura Borràs i Turull van pactar una candidatura conjunta per repartir-se el poder a la cúpula del partit en peu d’igualtat. Fent un acord abans del Congrés Nacional d’Argelers, tots dos buscaven blindar la formació i unir els dos corrents del partit que representen. A diferència de l’etapa amb Carles Puigdemont com a president i Jordi Sànchez com a secretari general, ara la presidenta Borràs ha adquirit més funcions executives i té el mateix pes que Turull a l’hora de marcar el full de ruta i la política de pactes de Junts.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut