Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Davant les polèmiques dels JJOO, Illa, sense mullar-se, demana “serenor i diàleg”

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari socialista, Salvador Illa, demana “un exercici de serenor i diàleg” a tots els actors implicats en l’elaboració de la candidatura dels Jocs d’Hivern de 2030 perquè sigui possible un acord entre Catalunya, l’Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol que pugui satisfer a totes les parts. “Els Jocs són molt importants per al Pirineu, per a Catalunya, per l’Aragó i per a Espanya. El diàleg ens portarà a bon port”, ha dit Illa després que el president aragonès, el també socialista Javier Lambán, s’hagi mostrat contrari a l’acord tècnic que estableix el repartiment de les diferents disciplines olímpiques entre els dos territoris. Tot i això, Illa entén que hi ha marge per a l’entesa: “Les coses acabaran bé”, insisteix.

En aquest sentit, Illa reconeix la tasca del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per fer que la candidatura sigui una realitat i no concep cap altre escenari que no sigui el de l’acord. Les paraules d’Illa arriben poc després que el president de l’Aragó, Javier Lambán, hagi amenaçat amb no signar l’acord tècnic en considerar-lo injust i desequilibrat.

Publicitat

En una compareixença a Sant Adrià de Besòs, Illa també ha ressaltat la importància d’un altre acord, en aquest cas al Consell de Ministres, per fixar la resposta d’Espanya davant la invasió russa a Ucraïna. Són mesures, diu, per estar “al costat de la gent” i afegeix que el PSC presentarà divendres una proposta addicional per complementar aquest pla a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut