Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Dards de Quim Torra i Albano-Dante Fachín contra la hiprocesia de Jéssica Albiach

El president li recrimina l’acció delatòria del 27-O i Fachín li recorda que la votació era secreta i que ella va ensenyar el ‘no’ per indicació de Coscubiela, mentre que altres com ell no van fer aquesta ostentació del vot

Redacció
Redacció 02/03/2021
Jéssica Albiach el 27 d'octubre del 2017 ensenyant el seu 'no' a la independència per assenyalar als repressors contra qui disparar.

La hipocresia dels comuns i de la que va ser la seva cap de llista a les eleccions del 14-F, altre cop al descobert. Després de la querella contra els membres independentistes de la Mesa del Parlament coneguda ahir, Jéssica Albiach va publicar  Twitter: “Seguirem lluitant per un Parlament que pugui debatre de tot. Seguirem lluitant per construir una democràcia que entengui que la resolució d’aquest conflicte només serà política”. Davant d’aquesta mostra de cinisme el president Quim Torra va replicar-li, també via Twitter: “Benvolguda, no tot s’hi val. La vostra imatge ensenyant el ‘No’ en aquella votació al parlament és justament la imatge que no es pot debatre de tot en el Parlament. Sisplau, no ‘lluiteu’ més, us ho agrairíem”.

L’intercanvi de retrets no va acabar aquí i Albiach va escriure: “Benvolgut President, em sorprèn tindre tanta atenció seva. Pel seu càrrec hauria de ser més respectuós amb la veritat. Precisament, estàvem votant no a la via unilateral. I li recordo que la reprovació de la monarquia també la vam portar nosaltres a debatre al Parlament”. Unes paraules tan hipòcrites que van forçar la intervenció d’una persona que sap molt bé com va anar allò del 27 d’octubre al parlament. Albano-Dante Fachín, aleshores company de grup parlamentari d’Albiach, ho deixa clar: “No, Jessica. Jo hi era allà aquell dia. La votació era secreta. Es podia votar igualment no sense ensenyar el vot. No es va debatre res al Grup Parlamentari i Coscubiela va donar l’ordre d’ensenyar-ho. Tu vas obeir. Altres no”. Res més a dir.