Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Dalmases exposa les incongruències i vulneracions del judici contra Laura Borràs per la gestió de la ILC

|

- Publicitat -

El diputat de Junts i etern company de Laura Borràs, Francesc de Dalmases, no ha dubtat a exposar a Twitter totes les incongruències, així com les vulneracions patides per la presidenta de Junts, que envolten el judici pel cas de la gestió a la ILC quan Borràs n’era la presidenta. Aquest dilluns, 27 de febrer, se celebra una nova vista oral, en la qual Laura Borràs declararà com a acusada d’un delicte de prevaricació i de falsedat documental amb l’agreujant de càrrec públic, pels quals la Fiscalia li demana 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació, així com una sanció econòmica.

Dalmases s’ha disposat a resumir molts dels fets ocorreguts al llarg de les sis sessions anteriors, tot subratllant que es tracta d’informacions que “no s’han pogut llegir”. La crítica del diputat de Junts se centra, principalment, en el fet que els altres dos acusats, l’informàtic Isaías Herrero i l’empresari Andreu Pujol, suposadament han arribat a un pacte amb la Fiscalia per tal d’inculpar Borràs i evitar, així, les penes de presó. A la vegada, Dalmases també exposa les incongruències de diverses proves presentades per la fiscalia que incriminen la presidenta suspesa del Parlament.

Publicitat

El suposat pacte entre els acusats i la Fiscalia ha quedat sobradament demostrat a ulls de Dalmases “en el fet que els seus advocats pràcticament no han fet cap pregunta“. També davant l’actuació del president del tribunal, Jesús María Barrientos, el qual ha “impedit moltes de les preguntes” de Boye Elbal, així com que es donés resposta a moltes de les formulades pels advocats; a més a més, Barrientos també “ha fet de co-fiscal ampliant l’interrogatori de la fiscalia”.

Sobre les proves presentades per la Fiscalia en forma de documents obtinguts durant les entrades i els registres policials, Dalmases exposa que les dates de creació “certificades informàticament” són incongruents amb el que el document suposadament acredita.

“Els Mossos habilitats com a pèrits pel jutge a petició de la Fiscal no van saber donar cap explicació a com un arxiu de ‘pendrive’ que contenia uns correus electrònics hagués estat modificat amb una data anterior a la data de creació de l’arxiu” exposa Dalmases. Els agents de la Guàrdia Civil que també han intervingut en el cas tampoc no han contrastat les còpies dels documents amb els originals, ja que han declarat haver treballat amb còpies, “i no poden acreditar que els documents siguin igual”. El diputat també subratlla que l’informe de la Guàrdia Civil “confirma que els pressupostos accessoris no són necessaris per llei”.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

Finalment, Dalmases recorda que tota la contractació de la ILC “ha estat i és menor”, i que la feta entre els anys 2013 i 2017 “va ser aprovada i avalada per la intervenció delegada del Departament de Cultura i la Intervenció General que depèn d’Economia”; a més, també subatlla que aquesta intervenció delegada és “extremadament estricta i escrupolosa i si observa qualsevol petita irregularitat, rebutja l’expedient i en bloqueja el pagament”.

El diputat també ha carregat contra l’acusació del delicte de falsedat documental que pesa sobre Borràs, tot subratllant que el mateix Herrero va admetre que havia elaborat i aportat tots els pressupostos. Un altre fet que ha quedat demostrat és que els professionals del món audiovisual treballen en equips; el mateix Herrero és soci de dues cooperatives amb qui feia diverses feines, una cosa que és “perfectament legal”, i que són els mateixos socis els que fan i tramiten tant els pressupostos com les factures.

Amb tot, Dalmases conclou que “en un país normal aquest judici no hauria tingut lloc” i que l’únic resultat que pot tenir és “l’absolució” de Laura Borràs.

. Fins i tot a casa nostra aquest judici només pot tenir un resultat: l’absolució.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut