Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Els tres motius pels quals la CUP no assistirà a la cimera de Waterloo

La formació anticapitalista ha rebutjat la invitació de la cimera que se celebrarà aquest dilluns al Consell de la República i que el president Puigdemont ha organitzat per “definir una […]

Marina Almansa
Marina Almansa 21/10/2018
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb les diputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel el 10 de febrer del 2016

La formació anticapitalista ha rebutjat la invitació de la cimera que se celebrarà aquest dilluns al Consell de la República i que el president Puigdemont ha organitzat per “definir una estratègia conjunta”. En un principi, la invitació es va adreçar al govern, a JuntsxCat, ERC, la CUP, l’Assamblea i Òmnium i l’AMI.

Després de l’assamblea extraordinària que va celebrar aquest dissabte la CUP a Palamós on es va decidir no consolidar el govern amb el ‘no’ a les votacions, la diputada Mireia Boya explica els tres motius pels quals han rebutjat assistir a la cimera de l'”on som i on anem”.

  1. “Sense presses i sense premsa”

La CUP va demanar que les reunions fossin de manera pausada i “sense presses”, diu la portaveu del secretariat nacional. La cupaire ha explicat que “venim d’un cap de setmana on la CUP ha celebrat una assamblea extraordinària” i, ha recalcat, que ho van trobar precipitat mentre que “anar amb presses no beneficia a ningú”. Boya denuncia que la premsa busca titulars tendenciosos que poden entorpir l’estratègia i els anticapitalistes sempre han preferit la discreció. També temen que aquesta reunió serveixi per una possible “foto” d’unitat en determinats espais nous, com podria ser ‘La Crida’, el projecte per enfocar les municipals que es presenta la setmana vinent.

2. “No se’ns han explicat els detalls del Consell de la República

Boya diu que la foto de la cimera amb representants de la CUP no té sentit perquè no se’ls hi han explicat els detalls. La cupaire retreu que no se’ls hagi tingut en compte alhora d’enfocar el full de ruta d’un projecte però ara se’ls busqui per “la unitat” i la “foto”. “No vam poder dir la nostra”, afegeix.

3. “No hem après res de la situació de presos polítics i exiliats” 

El tercer motiu és antirepressiu. “Per què hem d’escenificar que hi ha gent que fa reunions per idear una estratègia cap a la ruptura?” L’ex diputada ha retret al govern i, en aquest cas, al Consell de la República, que apostin per “fer-se les fotos” i fer públiques les reunions transversals dels partits republicans quan hi ha presos polítics i exiliades per aquest motiu. “No hem apres res”, conclou.

Relacionats