Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Cs s’esvera davant una possible repetició electoral perquè tem quedar-se fora del Parlament

Carrizosa retreu a ERC i Junts la falta d’acord i lamenta la possibilitat d’una segona volta

Agències 10/05/2021
Carlos Carrizosa ja es veu fora del Parlament en cas de repetició electoral.

A qui fa especialment por una repetició electoral és a Cs. En plena desfeta electoral de la formació i després d’haver desaparegut del mapa polític madrileny quedar-se fora del Parlament de Catalunya (on al 14-F van passar de 36 a 6 escons) seria el seu certificat de defunció política. Per això avui el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha retret a ERC i Junts la falta d’acord per formar govern i ha titllat d'”indignant que unes eleccions no serveixin de res i que sempre requereixin una segona volta, tant a Espanya com a les seves autonomies”.

“Sembla que el vot dels electors no val res, que surti de franc tornar a convocar eleccions per falta d’acord entre els partits polítics que podrien estar cridats a governar pels resultats electorals”, ha dit aquest dilluns en declaracions als periodistes amb motiu d’una visita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Carrizosa ha visitat la UAB per advertir que la llibertat i el pluralisme polític a les universitats catalanes es troben “amenaçats per una força estudiantil poc representativa com l’anomenat Sindicat d’Estudiants dels Països Catalanes i rectors que han fet manifestos a favor del procés”.

Ha cridat els estudiants “que se senten lliures i no es volen sentir representats per aquells amb tendències totalitàries” a mobilitzar-se i votar en les pròximes eleccions al claustre estudiantil de la Universitat de Barcelona (UB) sindicats i associacions com S’ha Acabat o Estudiants pel Canvi, perquè tinguin prou representativitat.