Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Cs porta a la JEC l’acampada de plaça Universitat

|

- Publicitat -

Cs ha portat a la Junta Electoral Central (JEC) l’acampada de plaça Universitat, segons ha explicat aquest dilluns la portaveu del partit al Parlament, Lorena Roldán, en una atenció als mitjans. Segons ella, la plaça és un “espai reservat per la campanya” i els concentrats estan fent que els partits no puguin “fer-la servir”. Roldán ha denunciat que “ni Colau, ni Torra ni Sánchez facin res” per acabar amb l’acampada “il·legal” i ha alertat que els manifestants poden “impedir l’accés als col·legis” el 10-N. Les declaracions s’han celebrat a pocs metres de les tendes de campanya, enmig d’una escridassada de desenes d’acampats. Al final de l’acte, els dirigents de Cs s’han girat cap als concentrats i els han respost amb crits de ‘llibertat’.

Segons Roldán, amb la seva denúncia, la JEC haurà de dirimir si els concentrats “estan respectant les regles electorals”. Tot i que l’acampada no és de cap partit, la líder de Cs a Catalunya creu que la protesta fa servir “proclames que coincideixen al 100% amb el programa electoral dels partits independentistes”, així que per ella, “estan fent campanya electoral”. A més, ha alertat del risc que el 9 de novembre els acampats podrien “continuar vulnerant els drets de tots els ciutadans de poder desenvolupar la jornada de reflexió amb normalitat” si continuen amb la protesta. També ha dit que la plaça Universitat està dins del “perímetre on hi ha un dels col·legis electorals més importants de tota Barcelona”. Així, s’ha preguntat si el 10-N els votants “hauran de passar davant de tota aquesta gent amb aquestes proclames independentistes”. “Els carrers no són d’ells, són de tots”, ha afegit. També ha criticat que els manifestants “estan amenaçant a estendre” l’acampada fins més enllà del 10-N.

Publicitat

Durant tot l’acte, celebrat a tocar de la plaça desenes d’acampats, a qui Roldán ha titllat de “separatistes radicals”, han increpat als dirigents de Cs, amb crits de ‘fora feixistes les nostres barris’ i ‘fills de Franco’. Quan ha acabat l’atenció a la premsa, Roldán i la resta de dirigents de Cs, com Carlos Carrizosa i Carina Mejías, s’han girat cap a ells i han corejat ‘llibertat’. Els joves s’han apropat a ells, fins al punt que només un petit nombre d’agents de seguretat separaven els dos grups, però malgrat la tensió, no s’ha registrat cap incident. Minuts després, Roldán ha penjat un vídeo dels esdeveniments a Twitter amb un missatge: “No us tenim por, no ens fareu fora de Catalunya, no aconseguireu callar-nos, no ens rendirem mai”. El missatge també titllava de “totalitaris” els concentrats.

La JEC trasllada a la Junta Provincial de Barcelona la denúncia de Cs contra les protestes

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dilluns traslladar a la Junta Electoral Provincial de Barcelona una denúncia de Cs per l’ocupació de la via pública per part “de persones amb missatges identificables amb les candidatures i opcions polítiques independentistes”. Segons la JEC, “l’òrgan competent” per adoptar qualsevol decisió sobre aquesta qüestió és la Junta Provincial de Barcelona, i no li pertoca a ella, per tant, pronunciar-se al respecte. A més, la JEC recorda a Cs que també haurà de presentar davant la Junta Electoral de zona, i no a ella, “les queixes que pugui plantejar respecte a la possible pertorbació” dels seus actes electorals en llocs públics a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut