Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Cs no es cansa de fer el ridícul: denuncia a la Junta Electoral els símbols independentistes de la façana de l’Ajuntament de Vilafranca

El partit, malgrat estar a prop de l'extinció política, no es rendeix en la seva persecució a l'independentisme

|

- Publicitat -

Cs, malgrat estar a prop de l’extinció política segons els resultats de les últimes enquestes, no es cansa de fer el ridícul i de perseguir l’independentisme. En el seu últim intent de ser rellevant, el partit ha denunciat a la Junta Electoral la presència de dos símbols independentistes a la façana de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Ha estat el regidor Eladio García el que ha requerit que la pancarta col·locada al capdamunt de l’edifici, que demana la llibertat dels presos polítics juntament amb un llaç groc, sigui retirada.

El regidor va demanar al govern que retirés aquests símbols durant el ple municipal, després d’haver entrat una instància municipal en el mateix sentit, sostenint que es tracta d’una “qüestió de neteja democràtica”. L’alcalde, Pere Regull, va qüestionar que la pancarta i el llaç groc puguin condicionar el vot dels ciutadans i va negar-ne la retirada fins que ho ordeni la Junta Electoral, si fos el cas.

Publicitat

García denuncia que els dos elements independentistes no s’ajusten a la llei, perquè el 4 d’abril van convocar-se oficialment les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, i segons la qual l’exhibició de simbologia política està prohibida.

Precisament, la Paeria de Lleida, que llueix a la seva façana una pancarta reivindicativa i un llaç groc, també haurà de retirar els símbols independentistes, després que la mateixa Junta Electoral així ho dictaminés, tot avisant que de no fer-ho s’estaria cometent un delicte de desobediència a l’autoritat. La denúncia va fer-la l’exmembre de Cs, i actual membre de Valents, Ángeles Ribas. En aquesta línia, el passat dijous, 20 d’abril, la mateixa Junta Electoral Central va acusar el president, Pere Aragonès, de no ser neutral, arran de l‘anunci de la proposta del full de ruta per l’Acord de Claredat.

Et pot interessar  Ciudadanos, de fracàs en fracàs fins a la seva liquidació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut