Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cs farà “tot el que estigui a les seves mans” per evitar que Torra s’assegui al seu escó al ple

|

- Publicitat -

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha assegurat que la seva formació farà “tot el que estigui a les seves mans” per evitar que el president de la Generalitat, Quim Torra, s’assegui al seu escó, durant el ple de la setmana que ve. El grup taronja entén que Torra ja no és ni president ni diputat de la cambra, de manera que defensa que tampoc no hauria de poder votar ni de participar de la sessió de control al cap del Govern. En un contacte amb la premsa davant del Palau de la Música aquest diumenge al matí, el diputat de Cs també ha opinat que Torra “deixa de costat” les institucions catalanes per crear administracions “alternatives”, en referència a les taules de diàleg del Govern amb partits catalans i amb l’executiu de Pedro Sánchez.

Cs farà tot el que pugui dins el marc constitucional i estatutari perquè “es faci justícia” i Torra no s’assegui al seu escó a partir de dimarts, quan comença el ple al Parlament. La formació que lidera Lorena Roldán està estudiant diversos escenaris perquè “s’imposi l’estat de dret”. Preguntat sobre si valoren l’opció de no participar de la sessió de control al president i no fer cap pregunta a Torra, en cas que es produeixi, Martín Blanco ha reiterat que s’estan analitzant tots els escenaris.

Publicitat

D’altra banda, el diputat de Cs veu “incoherència” en el fet que el president d’ERC, Oriol Junqueras, hagi presentat un recurs al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) perquè David Sassoli accepti que l’exvicepresident és eurodiputat. Per Martín Blanco, és “curiós” que Junqueras utilitzi recursos judicials quan es queixa de la “judicialització de la política”.

Et pot interessar  Ciudadanos, de fracàs en fracàs fins a la seva liquidació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut