Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cs rebla el clau dient que la immersió lingüística és “hispanòfoba”

|

- Publicitat -

El portaveu parlamentari de Cs, Nacho Martín Blanco, ha tornat a atacar l’escola catalana falsejant la realitat lingüística per fer veure que la llengua que està en perill és el castellà. El clàssic teatre de la formació taronja que oculta en realitat l’animadversió que sent cap a la llengua catalana i l’obsessió d’espanyolitzar l’educació.

Coincidint amb les negociacions del PSC, ERC, Junts i comuns per pactar un text legislatiu que protegeixi el català, Martín Blanco ha assegurat que el sistema d’immersió lingüística és “obertament hispanòfob i d’odi als espanyols” i ha intentat convèncer de què està “basat en la discriminació”.

Publicitat

Així mateix, ha advertit que “qualsevol mesura que no sigui acceptar el 25% de castellà serà obertament il·legal” i que no descarten demanar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries un cop publicat. D’altra banda, Cs ha enviat  una carta per exposar la proposició de llei per a la protecció dels drets lingüístics al president de la Generalitat, Pere Aragonès, al cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez; a la ministra d’Educació; al Síndic de Greuges, al Defensor del Poble i a l’Ombudsman, el Defensor del Poble Europeu.

També ha aprofitat el balanç del primer any de la legislatura d’Aragonès per retreure que l’executiu català només pensa “en la confrontació i la seva obsessió identitària i hispanòfoba”.

L’unionisme més extrem 

D’altra banda, Martín Blanco ha anunciat que el grup taronja ha registrat una iniciativa legislativa al Parlament perquè es debati al Congreso que proposa una reforma constitucional per eliminar la diferència entre nacionalitats i regions.

Concretament, volen que a l’article 2 hi digui que “la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, nació de ciutadans lliures i iguals, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols integrada per 17 comunitats autònomes i dues ciutats autònomes”.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut