Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cs acusa la Mesa del Parlament d’un delicte de desobediència en no retirar l’acta de diputada a Borràs

El grup liberal presenta un escrit a la JEC demanant que es castigui tots els membres de la Mesa i que s'elevi la qüestió a la Fiscalia

|

- Publicitat -

Continua el periple sobre la retirada de l’acta de diputada de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, arran de la seva condemna per prevaricació administrativa i falsedat documental. Després que el Parlament respongués l’escrit de la Junta Electoral Central (JEC) que reclamava saber per què la cambra encara no havia retirat l’escó a Borràs, exposant que estava pendent de la resolució que el Tribunal Suprem feia del recurs interposat pel Parlament, el grup que ha instigat el periple, Cs, ha presentat una sol·licitud formal perquè la JEC actuï contra els membres de la mesa per no fer efectiva la retirada de l’escó.

El partit liberal continua insistint i, en el seu escrit, reclama que “s’obligui la mesa a complir la llei” i que es castigui la presidenta en funcions, Alba Vergés, amb un “procediment sancionador”, així com a la resta de membres de la mesa per no haver retirat encara l’acta a Borràs. El president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, considera que “s’està allargant el compliment de la retirada de l’escó perquè estem en període electoral” i assegura que el “Partit Socialista, ERC i Junts miren cap a un altre costat”. Per això, des del partit que lidera sol·liciten que s’hagi d’acatar “immediatament” la retirada d’escó.

Publicitat

Per si no n’hi hagués prou, Cs també exigeix que la qüestió s’elevi a la fiscalia, en considerar que l’actitud de la mesa pot constituir “un delicte de desobediència”, ja que acusa els membres de la Mesa de “desafiar obertament” el que va manar la junta electoral.

A principis de maig, la Junta Electoral Central va retirar l’escó del Parlament a la presidenta de Junts Laura Borràs, després que fos condemnada per prevaricació i falsedat documental i inhabilitada al TSJC per la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes. El 10 de maig (per una reclamació de Cs, PPC i Vox), la Junta Electoral Central (JEC) va donar cinc dies al Parlament de Catalunya per informar sobre què havien fet per fer efectiva la retirada de l’acta de diputada a la presidenta suspesa. El Parlament ha respost aquest dimecres que ha presentat un recurs al Tribunal Suprem demanant que, com a mesura cautelar, suspengui la decisió de la JEC fins que resolgui el fons de la qüestió.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut