Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Crítiques al Govern balear per finançar ‘Los 40 Music Awards’ amb diners de l’ecotaxa

|

- Publicitat -

La ciutadania de les Illes Balears i el socis de govern de MÉS han criticat la decisió de l’executiu de Francina Armengol de patrocinar la gala de LOS40 Music Awards, celebrada el divendres a Palma, amb recursos de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).

Des de MÉS, defensen que el fons hauria de servir només per compensar la petjada ecològica i social del turisme, així com per propiciar un canvi de model econòmic a les Balears. Així mateix, un altre aspecte polèmic és que, segons informa dBalears, el Director General de comunicació del Govern del PSIB prové, justament, de l’empresa que ha promogut ‘LOS40 Music Awards 2021’ amb 580.000 euros públics, fet que ha aixecat sospites.

Publicitat

Els socialistes han defensat el patrocini amb els diners de l’ecotaxa, aferrant-se a la necessitat de “posicionar les Illes com un destí obert i segur, també als mesos d’hivern”. Segons dBalears, la portaveu del PSIB al Parlament, Pilar Costa, ha defensat que està “plenament justificat” que els fons recaptats amb l’Impost de Turisme Sostenible no es destinin a projectes mediambientals. En canvi, el diputat de MÉS, Joan Mas Collet, considera necessari replantejar el model perquè les macroempreses no accedeixin a doblers públics amb tanta facilitat.

A les xarxes, els usuaris critiquen que un esdeveniment tan poc relacionat amb les Illes Balears —amb bona part de la cartelleria en castellà i artistes controvertits com Hombres G— es financi amb diners públics i ni tan sols tingui en compte la sostenibilitat.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut