Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Crida multitudinària per la dimissió de Buch davant del Departament d’Interior

Manifestants llencen globus amb pintura als furgons dels Mossos

Agències 21/10/2019
Diverses persones llencen globus davant del Departament d'Interior per mostrar el seu rebuig a la sentència de l'1-O el 21 d'octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

Centenars de persones s’han concentrat a partir de les set de la tarda d’aquest dilluns a la cruïlla del Passeig Sant Joan amb al carrer Diputació de Barcelona, a prop del Departament d’Interior, on han demanat la dimissió del conseller Miquel Buch, en resposta a una crida dels CDR en contra de la sentència de l’1-O. Els Mossos han blindat la seu de la conselleria amb tanques metàl·liques i dins del perímetre hi ha set furgonetes de la Brimo.

Els concentrats han tirat globus amb pintura de diferents colors a l’aire –que han dut responent a la crida dels CDR-, però no al Departament. Han cridat lemes com ‘Vergonya em faria ser policia’, ‘Els Mossos també són forces d’ocupació’, ‘Buch dimissió’, ‘Llibertat presos polítics’ o ‘Catalunya antifeixista’.

AMPLIACIÓ.- Llencen globus amb pintura als furgons dels Mossos 

Els manifestants concentrats a la porta del departament d’Interior han començat ja a llençar globus plens d’aigua i pintura de colors. Els globus estan impactant sobretot als furgons que són davant de l’edifici, en el perímetre de seguretat que s’ha habilitat, però també arriben a tacar les tanques que envolten el departament.