Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Creen un registre per a pacients amb la covid-19 i malalties minoritàries de la sang per a millorar-ne el diagnòstic

|

- Publicitat -

L’Hospital de la Vall d’Hebron impulsa un registre internacional per a pacients amb la covid-19 i malalties minoritàries de la sang, com anèmia de cèl·lules falciformes i talassèmia, amb l’objectiu de disposar de la màxima quantitat d’informació clínica en temps real de cara al seu diagnòstic i tractament. En formen part uns 250 pacients de Bèlgica, Xipre, Dinamarca, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Regne Unit i Espanya. El registre dona suport en la pràctica mèdica diària, agilitza la consulta interprofessional dels casos més complexos i permet dur a terme estudis observacionals de diferents grups de pacients. Els pacients amb malalties de la sang tenen més risc de patir complicacions associades a la covid-19.

La majoria dels pacients amb malalties de la sang se sotmeten a esplenectomia o extirpació de la melsa per tal de millorar el seu nivell de concentració d’hemoglobina, una intervenció que els fa més vulnerables a les infeccions bacterianes i les sobreinfeccions després d’una infecció viral. La síndrome pulmonar aguda sovint es desencadena per esdeveniments infecciosos.

Publicitat

Hi ha un altre registre similar, el registre per a pacients pediàtrics amb càncer i la covid-19 promogut pel St. Jude Children’s Research Hospital. En aquest cas en formen part 758 pacients de 35 països. Són menors amb leucèmia limfoblàstica aguda, tumors sòlids extracranials, neoplàsies hematològiques i tumors del sistema nerviós central que a més pateixen infecció per la covid-19.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut