Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Costa denuncia la severitat del Supremo amb la inhabilitació de Torra

|

- Publicitat -

El vicepresident del Parlament injustament inhabilitat, Josep Costa, ha valorat la situació irregular que suposa que s’inhabiliti un càrrec electe per petició de la Junta Electoral Central.

En detall, Costa ha comentat que el diputat d’Unidas Podemos, Alberto Rodríguez, conservarà la seva acta malgrat haver estat sentenciat pel Tribunal Supremo presumptament per un delicte d’atemptat contra un agent de l’autoritat. Cal subratllar que algunes fonts de Podemos han mencionat que consideren que la imputació de Rodríguez és un muntatge policial, per desestabilitzar i desgastar el partit lila.

Publicitat

Amb tot, Rodríguez no pot presentar-se a les eleccions, però no perd el seu escó al Congreso de Diputados com informa El País. Per tant, pot continuar amb l’activitat política.

D’aquesta manera, Costa ha ressaltat que hi ha hagut una diferència en el tracte que ha rebut en comparació amb el president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra. A més, amb la inhabilitació del cap de l’executiu s’observa que s’aconsegueix aturar il·legítimament les accions de Govern, mentre que en el cas de Rodríguez, les conseqüències han estat molt menors.

En una piulada Costa ha valorat que “Quim Torra serà l’única persona de la història que ha deixat de ser diputat per l’invent de la Junta Electoral Central anomenat ineligibilitat sobrevinguda”. El vicepresident del Parlament inhabilitat ha afirmat que “hauria preferit ser inhabilitat per defensar el seu escó que per dues resolucions intranscendents”.

Costa ha donat a entendre que hi ha una clara persecució contra l’independentisme, i que s’usa la inhabilitació de càrrecs electes com a arma llancívola per aturar l’executiu català. Quim Torra, que ha vist la piulada i li ha agrait el gest. També ha destacat que el Supremo el va perjudicar, amb la voluntat de desestabilitzar el Govern, ja que la sentència de Rodríguez evidencia que hi havia altres fórmules legals vàlides a les quals l’òrgan judicial no va optar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut