Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Corinna porta de corcoll Juan Carlos I demanant una gran indemnització pels danys mentals causats

L’examant del rei emèrit insisteix que “ha estat objecte d’una contínua amenaça de danys físics, intrusió i vigilància”

Redacció
Redacció 04/08/2021
Juan Carlos I, amb Corinna Larsen

Corinna Larsen ha demanat a la justícia de Londres que reclami a Juan Carlos I una indemnització pels costos del seu tractament mèdic de salut mental, per la “instal·lació completa de mesures de seguretat personal i serveis diaris de protecció” i per la contractació a “exdiplomàtics i exfuncionaris del Gobierno” perquè intervinguessin amb la finalitat de “posar fi a l’assetjament” que denuncia per part del rei emèrit.

En la denúncia presentada el desembre davant la High Court de Londres, Larsen també ha sol·licitat ser indemnitzada per les despeses a les quals diu que va haver de fer front per contractar personal de relacions públiques i comunicació per “mitigar els danys causats” a la seva reputació a la premsa.

Larsen no ha precisat la quantitat requerida al monarca, però sí que ha assenyalat que espera rebre els interessos corresponents de conformitat amb la llei per l’import i el període que el tribunal de Londres consideri oportú.

En el marc de l’escrit en el qual deixa constància de la seva petició, ha subratllat que “ha patit gran angoixa, ansietat, privacions de somni i preocupació per la seva pròpia seguretat física i la dels seus fills”. Ha insistit, a més, que “ha estat objecte d’una contínua amenaça de danys físic, intrusió i vigilància” per part del rei emèrit.