Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Continua el serial a VNG-CUP de Vilanova i la Geltrú: Els tres regidors continuaran com a no adscrits malgrat les crítiques

|

- Publicitat -

Capgirem VNG – CUP ha acusat els tres ex regidors acabats de sortir del partit d’haver burlat el sistema assembleari en què es basa la formació. Després que Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga anunciessin que no retornaran les actes i que continuaran al govern de Vilanova com a regidors no adscrits, des de Capgirem – CUP han retret el seu comportament des de l’inici del mandat. La formació afirma que “gairebé no han participat als espais de decisió” i que han convertit les assemblees en un espai “merament informatiu”. “La manca de transparència ha estat una constant”, asseveren, i acusen els regidors d’aferrar-se al càrrec “a qualsevol preu”. El partit lamenta la decisió dels tres edils i insta ERC i JxCat a expulsar-los del govern.

El partit recrimina a Jofra, Garriga i Aliaga un tarannà de treball que ha anat “en direcció oposada” a les opinions majoritàries de les assemblees, alhora que els acusa d’haver-se “conformat” dins el govern sense intenció de “forçar cap canvi” en les polítiques d’ERC i JxCat.

Publicitat

D’altra banda, la formació es defensa del canvi del codi ètic amb què van acordar que a les assemblees només podrien votar els militants amb sis mesos d’antiguitat. Asseguren que la mesura es va prendre per evitar votacions esbiaixades. Expliquen que a l’assemblea de l’estiu els tres regidors van promoure un grup d’assistents afins per garantir el vot favorable a la continuïtat al govern. El partit sosté que van canviar el codi ètic per evitar aquestes situacions.

Capgirem CUP – VNG considera que la compareixença dels tres edils anunciant que continuaran com a no adscrits i acusant el partit de generar un ambient “tòxic” va basar-se en “manipular la veritat”. El partit assegura que la seva continuïtat al govern “atempta directament contra els resultats electorals del 2019”.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts

Tot i que Jofra, Garriga i Aliaga ja van dir que deixaven el partit, la formació celebrarà dissabte una Assemblea Oberta per analitzar tots els fets de les darreres setmanes i certificar la seva expulsió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut