Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Condemnen 7 exdirigents del PDeCAT d’Esplugues per exigir a un regidor desviar diners de l’Ajuntament al partit

|

- Publicitat -

Un total de 7 exdirigents de l’executiva local del PDeCAT d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) han estat condemnats a 3 mesos i quasi 900 euros de multa pels delictes de proposició a la malversació i intent de coaccions, segons ha sabut l’ACN. El febrer del 2017, els condemnats van reunir-se amb un regidor del partit i li van exigir que transferís part de l’assignació que rebia el grup municipal a la formació; una assignació atorgada per l’Ajuntament als grups municipals de 650 euros per grup i 380 per cada membre, i que com bé sabien, no es podia destinar a finançar el partit.

La sentència, a la qual ha accedit l’ACN, també considera provat que els condemnats, “amb coneixement clar de la normativa contrària a les seves pretensions”, van demanar al regidor Albert C.N., líder del grup municipal del seu mateix partit el 2015, tenir accés a part dels diners de les arques públiques municipals “per sufragar les necessitats particulars o privades del partit polític PDeCAT, incloses les d’organitzar una campanya electoral”.

Publicitat

Els fets condemnats van tenir lloc precisament en aquesta reunió, la qual va ser gravada i ha servit com a prova. Alguns dels participants feien al·lusió a la manera “com es finançava aquest partit en altres èpoques”, així com al fet que s’havien hagut de canviar “una sèrie de coses per la llei de transparència”. L’ordre del dia de la reunió contemplava el finançament del partit en l’àmbit local i el finançament dels assessors del grup municipal; els membres de l’executiva van deixar clar al regidor que el partit necessitava finançament per afrontar, entre d’altres, la campanya electoral local del 2019. En aquesta línia, van afirmar que, arran de la llei de transparència, totes les formacions estan buscant la manera d’aconseguir que les assignacions dels grups municipals arribin a les formacions.

A la reunió també hi havia l’assessor del grup municipal i la mare d’aquest, que no van intervenir. El regidor no va accedir a la petició i va posar els fets en coneixement dels òrgans del partit pocs dies després de la reunió i dels jutjats d’Esplugues el juliol del 2017.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut