Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Comuns i TriasXBCN s’alien per a denuncia la “paràlisi” del govern de Collboni

Colau critica que el govern de Collboni s'ha dedicat a inaugurar projectes i obres impulsades pels comuns, mentre TriasXBCN retreu als comuns la seva responsabilitat

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona continua presenciant aliances insòlites des que el juny d’aquest el PP, els comuns i el PSC van aliar-se per fer alcalde a Jaume Collboni i impedir un govern municipal independentista de TriasXBCN i ERC. El ple d’aquest divendres ha aprovat una proposició que constata la “paràlisi” del govern de Jaume Collboni i l’insta a “trencar aquesta inactivitat” per “entomar i liderar les necessitats de la ciutat”, la qual s’ha aprovat gràcies als vots dels comuns i de TriasXBCN.

Colau ha lamentat que avui dia no hi hagi encara “cap pacte de governabilitat” ni tampoc de pressupostos, criticant a la vegada que sis mesos després de la constitució del govern municipal aquest es dediqui a “actes protocol·laris” i inaugurar projectes i obres impulsades pels comuns en el mandat anterior, com ara l’hivernacle de la Ciutadella o la pacificació de Pi i Maragall. A més, ha destacat que mentrestant es mantenen o s’agreugen problemes com ara la pujada dels lloguers o la inseguretat. En aquest escenari, l’exalcaldessa ha insistit a preguntar al PSC quin és el seu pla de govern i què pensa fer respecte a possibles pacte.

Publicitat

Des de Trias per Barcelona, la regidora Neus Munté ha dit a Collboni que el seu govern de deu regidors té la ciutat “aturada” i li ha retret que “no lidera”. “L’actual govern no suposa cap canvi més enllà de discursos triomfalistes”, ha dit Munté, que ha advertit Colau que el govern actual és “continuïtat” dels problemes que ja s’arrossegaven mentre ella era alcaldessa. “D’allò que avui passa, en tenen molta responsabilitat”, l’ha advertit.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut