Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Comissions Obreres denuncia Glovo per incompliment de la Llei Rider

|

- Publicitat -

El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) ha interposat aquest dilluns dues denúncies contra Glovo davant la Inspecció de Treball per les seves “trampes” davant la Llei Rider, a quatre dies de la seva entrada en vigor.

Aquesta llei ha estat famosa, precisament, perquè va ser el principal causant que la competència directa de Glovo, Deliveroo, deixés d’operar a Espanya perquè volia centrar “els recursos i les inversions” en altres mercats.

Publicitat

La notícia va ser polèmica, en tant que va evidenciar que l’empresa britànica tenia un model de negoci basat en la precarietat dels treballadors. En la gran majoria estaven subcontractats com a falsos autònoms com va sentenciar el Tribunal Supremo. El conflicte laboral va cloure’s amb la sortida de Deliveroo, qui anteriorment va mencionar que el confinament havia estat “una gran oportunitat”.

El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Carlos Pellejero, ha explicat que: “Una de les querelles és per alertar que gran part dels repartidors de Glovo continuaran treballant com a autònoms a la plataforma de repartiment a domicili, tot i que la Llei Rider imposa la seva contractació laboral”.

D’aquesta manera, tristement una de les hipotètiques situacions futures és que Glovo també decideixi acabar la seva activitat comercial a Espanya, ja que és obvi que el model de negoci tenia moltes similituds. També és cert, i aporta esperança als treballadors, que Deliveroo ha deixat un nínxol de mercat que pot temptar a Glovo.

Pellejero ha explicat que “l’altra denúncia és per les condicions de treball als supermercats de l’start-up, amb una plantilla amb nivells de subcontractació i externalització que entenem que frega la cessió il·legal de treballadors”.

Aquest fet mostra la precarietat laboral i la permissivitat de la normativa espanyola. També denota el model de negoci i la filosofia, sempre al límit, de les empreses actuals, que només modifiquen les condicions als treballadors, quan estan obligats a fer-ho.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut