Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Comín: “Hem tingut premi els que hem apostat per la unitat”

“Qui ha de decidir si respecta la immunitat és l’Estat espanyol”, sentencia el conseller a l’exili

Avatar
Agències 27/05/2019
Toni Comín, Lliures per Europa

Després de la victòria inqüestionable del president Puigdemont i la llista de Lliures per Europa d’aquest 26-M, el número dos, el conseller Toni Comín, ha valorat els resultats molt positivament  i ho ha atribuit a la llista transversal: “Hem tingut premi els que hem apostat per la unitat”.  La candidatura europea ha superat el milió de vots a tot l’Estat mentre que a Catalunya ha sumat més de 980.000 vots amb totes les províncies del país tenyides de blau.

El conseller ha afirmat que “l’independentisme ha guanyat” per primera vegada arribant gairebé al 50%. El triomf a Europa és significatiu, així Comín ha remarcat que “hem guanyat 4 punts més que ERC el 28-A”.

Respecte a la immunitat que tindra Puigdemont i Comín -els dos membres de la llista escollits-, el número dos ha assegurat que “qui ha de decidir si respecta la immunitat és l’Estat espanyol”. Si no ho fa “qui tindrà la última paraula serà Luxemburg” i és per això que part del Govern a l’exili no pot assegurar que el proper 2 de juliol ja seguin dins del Parlament Europeu encara que els seus advocats n’estiguin convençuts.