Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Comín: “Hem tingut premi els que hem apostat per la unitat”

|

- Publicitat -

Després de la victòria inqüestionable del president Puigdemont i la llista de Lliures per Europa d’aquest 26-M, el número dos, el conseller Toni Comín, ha valorat els resultats molt positivament  i ho ha atribuit a la llista transversal: “Hem tingut premi els que hem apostat per la unitat”.  La candidatura europea ha superat el milió de vots a tot l’Estat mentre que a Catalunya ha sumat més de 980.000 vots amb totes les províncies del país tenyides de blau.

El conseller ha afirmat que “l’independentisme ha guanyat” per primera vegada arribant gairebé al 50%. El triomf a Europa és significatiu, així Comín ha remarcat que “hem guanyat 4 punts més que ERC el 28-A”.

Publicitat

Respecte a la immunitat que tindra Puigdemont i Comín -els dos membres de la llista escollits-, el número dos ha assegurat que “qui ha de decidir si respecta la immunitat és l’Estat espanyol”. Si no ho fa “qui tindrà la última paraula serà Luxemburg” i és per això que part del Govern a l’exili no pot assegurar que el proper 2 de juliol ja seguin dins del Parlament Europeu encara que els seus advocats n’estiguin convençuts.

 

 

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política
Publicitat

Opinió

Minut a Minut