Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Comença la guerra de noms: Aragonès es mostra “molest” pels noms de JxCat a la taula de diàleg

Presidència reitera que la negociació és “de govern a govern”

Avatar
Agències 14/09/2021
Pla mig del president Pere Aragonès i, al seu costat, el vicepresident Jordi Puigneró, lleugerament tapat per un mosso, durant l'ofrena floral a Rafael Casanova, l'Onze de Setembre del 2021 (horitzontal)

Els noms que ha triat JxCat per enviar a la taula de diàleg no han agradat al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Fonts de la Presidència consultades per l’ACN aquest dimarts al matí sostenen que s’havia “dit i acordat” que la negociació amb la Moncloa seria “de govern a govern” i, per tant, amb representants de l’executiu. D’aquesta manera, des de Presidència apunten que estan “molestos” pel fet que Junts hagi fet públic oficialment, a través d’un comunicat, els noms dels seus 4 integrants a la taula -Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras-, abans de consensuar-ho amb la part d’ERC. Des de l’entorn d’Aragonès afegeixen que els noms s’han de consensuar al Consell Executiu, reunit a aquestes hores.

Des de Presidència afegeixen que la proposta de Junts es debatrà en el si del Consell Executiu, reunit en aquests moments a Palau -des de les 9:30 hores, minuts abans que JxCat enviés el seu comunicat a la premsa-. “No és el camí”, reiteren des de l’entorn d’Aragonès, “molestos” amb Junts.

L’executiva del partit de Carles Puigdemont ha acordat aquest matí que els seus representants a la taula de diàleg serien el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; el secretari general i el vicepresident del partit, Jordi Sànchez i Jordi Turull; i la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras. La proposta ha estat traslladada a Aragonès “per tal que el Govern la pugui ratificar”.