Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Collboni qualifica d'”èxit”el desallotjament del Kubo i la Ruïna i el justifica per “garantir la convivència”

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat que el desallotjament dels edificis ocupats ‘La Ruïna’ i ‘El Kubo’, situats a la plaça de la Bonanova, hagi pogut completar-se per tal que les cases tornin a estar buides perquè la Sareb en faci el que vulgui. Poc després que els Mossos d’Esquadra hagin donat per finalitzat el desallotjament, Collboni l’ha celebrat assegurant que ha sigut “tot un èxit” i que servirà per a “garantir la convivència” al barri, a la vegada que s’ha desfet en elogis als Mossos d’Esquadra, reconeixent-los la “professionalitat”.

El batlle ha explicat que un cop executat el desallotjament, l’Ajuntament de Barcelona analitzarà tècnicament la “viabilitat dels edificis” fins ara ocupats i prendrà les “decisions corresponents”. “El compromís és garantir la convivència, el respecte a les normes i preservar aquells béns que tenen utilitat pública o privada”, ha declarat Collboni.

Publicitat

Els Bombers de Barcelona faran una primera inspecció dels dos edificis per veure en quin estat estan, ja que podrien faltar escales que connectessin els pisos al Kubo, per exemple, una acció que podrien haver fet els ocupes per dificultar el desallotjament.

La propietària dels edificis, la Sareb, també analitzarà amb tècnics del districte la situació per avaluar com de deteriorats estan els dos edificis, per si calgués enderrocar-los. El Kubo està en terreny classificat com a zona verda i part de la Ruïna té una afectació i ha de servir per fer vial.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut