Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Collboni deixa la porta oberta a l’entrada dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona perquè “allò òptim” és tenir un govern més ampli

El nou alcalde incompleix la seva promesa amb el PP en assegurar que veu "raonable" ampliar l'executiu municipal amb els comuns

|

- Publicitat -

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reconegut que tot i que és possible “arrencar” el mandat amb 10 regidors allò “òptim” és tenir un govern “més ampli”. D’aquesta manera, l’alcalde socialista ha deixat la porta oberta al fet que els comuns tornin a entrar al govern municipal, tot i que l’acord assolit amb el PP per tal que fos investit alcalde amb el suport dels dos grups era, precisament, que els d’Ada Colau no entressin a l’executiu municipal. En una entrevista a RAC1, Collboni ha recordat que ell ja va oferir als comuns entrar al seu govern, però esperarà que passin les eleccions generals del 23 de juliol per tornar a plantejar aquest escenari.

El socialista ha assenyalat durant l’entrevista que està preparant un executiu per governar “el temps que sigui necessari” tot i que és “conscient” del que suposa fer-ho amb 10 regidors. Per això, ha repetit que aspira a majories suficients i que se sentirà més “còmode” amb qui també se senti “còmode” amb el PSC. Així, el nou alcalde veu “raonable” que més endavant es pugui ampliar l’executiu, tot i que ha indicat que “ningú sap” quina serà la situació d’aquí a uns mesos; el socialista també ha destacat que qui ha decidit anar a l’oposició ha estat BComú, però no descarta que això canviï. “Més endavant, veurem en quin moment polític ens veiem”, ha conclòs.

Publicitat

Tanmateix, Collboni sí que s’ha mostrat contundent amb el PP, tot titllant-lo de ser un partit “antiètic”, malgrat que els seus vots van investir-lo alcalde i que ja negocien 43 mesures proposades pels populars. D’altra banda, a diferència d’ERC, el socialista ha explicat que defensa un pacte amb Junts a la Diputació: “És la millor solució i dona continuïtat”.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

Respecte al ple d’investidura celebrat el passat dissabte, 17 de juny, Collboni ha apuntat que entén “perfectament” que hi hagi gent “disgustada”, tot subratllant que té “el màxim respecte” a Xavier Trias, a qui, de fet, després del 28-M va suggerir partir-se l’alcaldia. Malgrat això, ha defensat que ell va actuar segons les regles del joc i sense amagar en cap moment que mantenia la seva candidatura a la investidura, tot i que durant la campanya va jurar i perjurar que si perdia les eleccions no presentaria la candidatura a l’alcaldia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut