Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau titubeja de cara a una nova reelecció per les municipals: “Ja en parlarem”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha garantit que el seu compromís és “amb Barcelona”. “No en tingueu cap dubte”, ha dit en resposta a la ministra de Treball i vicepresidenta, Yolanda Díaz, que li ha expressat el seu suport si aposta per presentar-se. Colau però no ha concretat si ho farà i ha dit que aquesta és una decisió que correspon a tot el partit. D’altra banda, ha demanat “no pressionar” a Díaz i ha fet una crida a cuidar el seu lideratge, que ha afirmat que és “col·lectiu”. Malgrat això, li ha manifestat que si acaba donant el pas, els comuns estaran al seu costat. Colau també ha esperat que hi hagi un canvi en el Govern perquè no es pot tenir un govern progressista “amb els hereus de la convergència corrupta i neoliberal”.

Colau ha assegurat no voler defugir les paraules de Díaz però no ha donat detalls sobre si la seva intenció és tornar a ser candidat a l’alcaldia. “El meu compromís amb Barcelona és i serà per sempre”, ha declarat. Ha reconegut que és cert que fa falta gent arreu però ha insistit que ella s’estima Barcelona i que és a la ciutat on té posada la mirada. “Sobre qüestions electorals ja en parlarem”, ha afegit, al temps que ha recordat que la decisió s’haurà de prendre “democràticament”.

Publicitat

L’alcaldessa ha posat en valor la feina feta durant els sis anys a l’alcaldia, ha assegurat que no s’ha penedit mai de decidir donar el pas a la política municipal.

En clau catalana, ha dit que Barcelona “necessita Catalunya” i ha confiat en un canvi de forces en el govern perquè, segons el seu pare, sigui realment progressista. I és que ha criticat que ERC parli de govern progressista governant amb Junts. L’alcaldessa ha asseverat que és “imprescindible” que els comuns sumin i aconsegueixin més representació al Parlament.

Et pot interessar  Els comuns acusen el Govern de "mentir" sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament

Suport a Díaz

Com durant tota l’assemblea, Colau ha expressat un cop més el seu suport a Díaz i a la suma de forces escenificada per primera vegada el passat cap de setmana a València. En aquest sentit, ha assegurat que el que es va veure a València “no va ser una anècdota”, ha reiterat que aquest moviment és “imparable” i ha avançat que hi haurà “moltes més” cites com les de València i Barcelona. Ha resumit que l’objectiu és unir-se per fer “majories al servei de al ciutadania”.

S’ha mostrat convençuda que entomar els reptes actuals i donar respostes a la societat no es pot fer de manera aïllada i des d’una sola formació: “Soles no podem, juntes ho podem gairebé tot”.

I malgrat que durant l’assemblea els crits de ‘presidenta’ cap a Díaz han estat constants, Colau ha demanat “no forçar” la vicepresidenta a prendre la decisió de presentar-se com a candidata. L’alcaldessa ha assegurat saber que ella no volia ser presidenta i ha valorat que el seu lideratge no ve imposat sinó que li ha donat la resta de la gent. Per això, ha dit que mai la forçarà a que es presenti com a candidata i ha assegurat que s’haurà de respectar la seva voluntat. “Ja arribarà el moment que prengui la decisió”, ha afegit.

Amb tot, li ha assegurat que mai estarà sola i que tant els comuns, com “milions de persones” a Catalunya, caminaran al seu costat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut