Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau proposa que les ciutats siguin “aliades” de la UE

|

- Publicitat -

Ada Colau ha proposat aquest divendres que les ciutats siguin les “aliades” de la Unió Europea en la lluita contra la crisi climàtica i contra la crisi social i econòmica derivada de la guerra de Rússia a Ucraïna, però ha advertit que, perquè siguin efectives, les administracions locals han de disposar de més finançament i de més capacitat normativa d’actuació. L’alcaldessa de Barcelona ho ha dit en la cloenda de la Cimera Mundial de Ciutats que s’ha celebrat durant dos dies a Buenos Aires, a l’Argentina. Alhora, la cimera ha tornat a reclamar als Estats un “hivern just” per a la ciutadania, entès com una garantia dels serveis bàsics que faci que ningú es quedi sense subministraments energètics o d’alimentació per raó econòmica.

En una atenció als mitjans, Colau ha explicat que en el marc de la cimera convocada per la xarxa C40, de la qual Barcelona n’ostenta la vicepresidència, s’ha decidit que les ciutats “alcin la veu conjuntament davant dels Estats a Europa per garantir un hivern just”. L’alcaldessa de la capital catalana ha exigit, alhora, “que s’estudiï una millor regulació” del mercat elèctric, i que es doti de més finançament les ciutats per poder “accelerar” les mesures per fer front al canvi climàtic.

Publicitat

Colau també ha recordat que quan la ciutadania travessa dificultats, “a la primera administració que recorre és als ajuntaments”. “En canvi -ha afegit- els ajuntaments som els que tenim menys finançament i menys capacitat d’actuació. I això ha de canviar”. L’alcaldessa ha instat la Unió Europea a “entendre” que les ciutats són les “aliades” per donar resposta a la crisi climàtica i a la crisi social i econòmica, “però per a això ha de confiar en nosaltres i ens ha de donar més capacitat econòmica i d’intervenció”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut